Veľké americké médiá už obdržali iPad na recenziu – zhrnutie ich postrehov

Prestížne americké média, ktoré Apple vybavil iPadmi v predstihu, zverejňujú od včerajšieho rána, kedy očividne padlo informačné embargo, prvé recenzie nového tabletu. Recenzenti, ktorí mali iPad u seba približne týždeň, ho vo všeobecnosti hodnotia veľmi dobre. Páči sa im obrazovka, rozmery a výdrž batérie. Kritike sa samozrejme nevyhla absencia Flashu, multitaskingu a nutnosti synchronizácie s iTunes. Recenziu iPadu môžete očakávať aj na MacBlogu hneď, keď to bude možné. Zatiaľ si môžete prečítať zhrnutie ostatných recenzií:

Fotografia zo serveru PC Magazine

All Things D (Walt Mosberg)

Walt Mossberg hneď v titulke hovorí, že iPad má potenciál od základu zmeniť celý trh prenosných počítačov. Sám Mossberg používal počas recenzovania svoj ThinkPad a MacBook len na písanie a upravovanie dlhších dokumentov a pozeranie Adobe Flash videí. Batéria je údajne veľmi dobrá a vydržala mu 11 hodín 28 minút, zatiaľ čo Apple uvádza výdrž 10 hodín. Spomína, že klávesnica je dokonca lepšia ako zmenšené klávesnice netbookov. Používanie iPadu v kombinácii s púzdrom je ešte pohodlnejšie vďaka lepšiemu pozorovaciemu uhlu.

USA Today (Edward Baig)

Edward Baig z USA Today predpovedá Apple iPadu veľký komerčný úspech a hovorí, že ohrozí nie len Kindle, ale aj prenosné konzoly od Sony a Nintenda. Klávesnica na obrazovke je aj podľa neho dobrá, aj keď skôr len na e-maily a poznámky.

New York Times (David Pogue)

David Pogue hneď na začiatku svojej recenzie píše o tom, že verejnosť bola ohľadom iPadu od začiatku rozdelená na dva tábory – so striktne negatívnymi alebo extrémne pozitívnymi hodnoteniami. Za negatívnymi pritom podľa neho stoja technicky zdatní užívatelia a za pozitívnymi bežní užívatelia. Svoju recenziu preto píše v dvoch častiach – pre technicky zdatných čitateľov a ostatných.

V prvej (technickej) časti iPadu vyčíta absenciu Flashu, multitaskingu, USB a kamery. Za menej peňazí odporúča kúpiť laptop, ktorý tieto funkcie poskytne. V druhej (užívateľskej) časti hodnotí iPad pozitívnejšie a píše, že je skvelý na pozeranie filmov počúvanie hudby a čítanie kníh, no nie je až tak dobrý na tvorbu vlastných dát. Tiež uvádza svoj test výdrže batérie, ktorá mu vyšla pri pozeraní videa na dvanásť hodín a tri minúty.

Chicago Sun Times (Andy Ihnatko)

Andy Ihnatko označuje Apple za pravdepodobne najväčšieho inovátora všetkých čias. iPad ponúka skvelé užívateľské rozhranie, rýchlosť a mobilitu. Aj keď tento tablet podľa neho nie je náhradou notebooku, je skvelý na to na čo je určený a vyplňuje medzeru, ktorá na trhu existovala už dlhší čas.

PC Magazine (Tim Gideon)

Tim Gideon iPadu vyčíta, že nemá webkameru a Flash, internetový browser však napriek tomu hodnotí ako pôsobivý. Klávesnicu považuje za komfortnú a pozitívne hodnotí aj iBooks. Pozrite si aj vecnú videorecenziu:

Ďalšie iPad recenzie:

komentárov
  1. iPad nema nahradit nic!!! Ziadny laptop nemal, nema a ani nebude mat v umyle nahradit! Ak vsak niekto povazuje netbookza laptop, tak Boh s nim…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.