Video platforma Brightcove oznámila podporu HTML5 videa kompatibilného s iPadom

Obrovský vplyv, ktorý v súčasnosti Apple má, potvrdzuje aj rozhodnutie spoločnosti Brightcove, ktorá poskytuje video platformu viac ako tisícke klientov vrátane stránok The New York Times alebo Time, Inc. Táto spoločnosť totiž oznámila oficiálnu podporu HTML5 videa, ktoré na rozdiel od oveľa rozšírenejšieho Flashu podporujú aj Apple zariadenia – iPad, iPhone a iPod touch. Prechod na HTML5 oznámili Brightcove len niekoľko dní pred začiatkom predaja iPadu. Na základe toho sa dá predpokladať, že stránky The New York Times či Time, Inc budú používať HTML5 video už v deň začiatku predaja iPadu, 3. apríla. Počas prvého predstavovania iPadu, kedy Steve Jobs surfoval po internete, boli práve The New York Times prvou stránkou, na ktorej sa objavila ikona chýbajúceho Flash plug-inu. Netrvalo dlho a internet bol plný kritiky týkajúcej sa pretrvávajúcej ignorácie Flashu Applom. Samozrejme, tento fakt najviac prekáža Adobe.

Zdá sa, že vďaka úspechu iPhonu/iPodu touch a očakávanému úspechu iPadu nakoniec nebude absencia Flashu v týchto zariadeniach až takou nevýhodou, ako mnohí predpovedali.

komentárov
  1. Cim skor sa svet zbavi flash-u tym skor nastupi SilverLight. Urcitu interaktivitu niekedy treba a to v HTML5 videu sa neda.

    0
    0
  2. Nemal by som s Flashom žiadny problém… Keby nebol otvorenými dverami pre hackerov a keby bol aspoň trochu efektívnejší. No takto plytvať výkonom…

    0
    0
  3. Peter: HTML5 je viac ako video :)

    SVG, Canvas, JavaScript pre interaktivitu, CSS transformacie, WebGL, HTML5 local database storage a ide sa.

    0
    0
  4. michal: Ak máš Flash, video bude stále zobrazované ako Flash, ako HTML5 video bude zobrazované len na zariadeniach čo Flash nemajú (ako iPad, iPhone).

    0
    0
  5. a neda sa nastavit aby mi to pustalo cez HTML5? tak ako na youtube? lebo v poslednom case je flash “smrt” pre moj imac..

    0
    0
  6. pre Jozef Remen , Alexander Mravčák a dalsich … :

    Zial , o tom vobec nerozhodujete vy tu na tomto fore , co sa bude pouzivat.

    Jednoducho robit applikacie s Flex frameworkom je stale o MNOHO jednochsie (a aj lepsie platene) ako HTML5 s javascriptom (ktory zial stale nieje dostatocne podporovany).

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.