Hra Portal 2 od tvorcov Half-Life pre Mac potvrdená

Informácie objavené v betaverzii Steamu a tichý začiatok reklamnej kampane potvrdili, že Steam pre Mac je skutočne v príprave. Nebolo však zrejmé, ktoré hry distribuované cez tento softvér budú k dispozícii aj pre Mac. Z promo obrázkov sa síce dal vyvodiť záver, že spolu s uvedením Mac verzie Steamu budú uvoľnené aj najväčšie hity od Valve, no až teraz to vieme s určitosťou povedať aspoň o jednej hre. Jedná sa o hru Portal 2 a dôkazom sú naskenované obrázky z časopisu Gameinformer, ktorého hlavnou témou bol práve očakávaný druhý diel populárnej logickej hry Portal.

Celá hra sa skladá z logických hádaniek zostavených na princípe fyzikálnych zákonov. Portal 2 by mal vyjsť už túto jeseň vo verziách pre Xbox 360, PC a Mac. Predstavu o hre si môžete spraviť na základe nasledujúceho vi­dea:

Zdroj: MacRumors.com

komentárov
  1. mam na vas otazku MACisti.

    Na obale The Sims 3 (aj na jej datadiskoch) je dole v rohu logo Windowsu a Macu (taky ten polovicny ksicht modry). To znamena ze ta dana hra sa bezproblemovo nainstaluje jak na Windows tak aj na Mac? Ak ano tak by znamenalo ze staci aby aj ostatny vyrobcovia hier ako EA robili takto kompatibilne hry cize staci jedno DVD na vsetky platformy (a tak isto aj na Steam-e).
    Alebo sa v niecom mylim? :)

    0
    0
  2. Nexter: ono je to trochu zlozitejsie ako si to predstavujes. Ano hra sa nainstaluje bezproblemovo na Mac aj na Win, ale to bude tym ze na DVD je zvlast instalator pre Mac a zvlast instalator pre Win. No a pri tom ako som preskumal ako funguje “nativne” spustenie hry od EA – napr NFS alebo Evolution, tak je to balicek, ktory obsahuje windowsowske exe a specialne upravenu formu wine. Je malo nativnych hrier pre Macy, nativnou rozumej ze aplikacia NEOBSAHUJE wine. Vid cojaviem: UT2004. Pre vyrobcov hier to nieje take lahke, lebo bud musia nalezite “opatchovat” wine, alebo upravit hru tak aby ich hra bola funkcna cez wine, alebo pripravit nativnu aplikaciu: t.j. vsetky DirectX api, ktore sa vcsinou pouzivaju, narhadit OpenGL a pod… a to chce testy, cas, penize este viac ako predosla alternativa. Vzhladom na pocet hracov na Macoch je pre vela firiem nevynosne prerabat hru do nativneho Mac portu.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.