Promo obrázky potvrdzujú špekulácie o Steame pre Mac

Minulý týždeň sme vás informovali o najnovšej betaverzii aplikácie Steam od Valve, v ktorej boli objavené zmienky o Mac verzii tohoto softvéru zameraného na distribúciu a hranie online a offline hier. Cez Steam sú distribuované hity ako Left 4 Dead, Team Fortress, Bioshock, Call of Duty, Assassin’s Creed a mnohé iné, no je známy najmä vďaka kultovým hrám ako Half-Life 2 alebo Counter Strike. Útržky o Mac verzii objavené v betaverzii však nevzbudzovali veľa dôveryhodnosti a predstava o Mac verzii Steamu sa zdala byť príliš vzdialenou realite.

Všetko menia nové obrázky, ktoré boli rozoslané priamo z Valve. Ich motívmi je napríklad známa Apple reklama z roku 1984 o búraní zaužívaných štandardov, reklamy Get a Mac a známe iPod Silhouettes. Promo obrázkov je celkom šesť a obdržali ich rôzne svetové servery so zameraním na dianie okolo počítačov všeobecne, Apple a hier.

Reklama na Steam pre Mac

Okrem lákavých obrázkov nie sú k dispozícii žiadne bližšie informácie o dátume uvedenia a ani o hrách, ktoré budú k dispozícii aj pre Mac. Na základe motívov použitých v reklamných obrázkoch ale môžeme predpokladať, že sa dočkáme Mac verzií hier Half-Life 2, Team Fortress 2, Portal a Left 4 Dead. Taktiež nie je zrejmé, či budú majitelia licencií pre Windows musieť kupovať Mac verziu zvlášť, alebo budú licencie automaticky platné pre obe platformy. Začiatok reklamnej kampane tohoto typu naznačuje, že vnímanie Macu ako platformy, pre ktorú nie sú k dispozícii takmer žiadne hry, by už čoskoro mohlo byť minulosťou. Podrobnejšie informácie by mohlo Valve zverejniť na blížiacej sa GDC (Game Developers Conference) konferencii, ktorá začína už 9. marca.

Reklama na Steam pre Mac
Reklama na Steam pre Mac
Reklama na Steam pre Mac
Reklama na Steam pre Mac

Zdroje: MacRumors.com, Macworld, Rock, Paper, Shotgun, Eurogamer, shacknews, mac­nn

komentárov
  1. No dufam, ze licencie budu na obe platformy v jednom. Lebo ak nie, tak urcite nebudem kupovat tie iste hry znovu, ked ich uz mam na win. Ale je to krok do predu v hrani na MAC, ked zacal Steam na PC vsetci na to kukali divne a teraz kazdy vydavatel tam ma hry.

    0
    0
  2. Dúfam že mi tam pôjde steam ktorý mám teraz :) ak bude treba zakladať nový a znova kupovať tak na to nech zabudnú

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.