Časopisy budúcnosti v podaní Wired

Wired zverejnil video prezentujúce digitálnu verziu svojho tlačeného časopisu. Tá by mala byť v budúcnosti za poplatok dostupná pre zariadenia ako iPad a jemu podobné. Práve tie totiž otvárajú úplne novú éru, na ktorú podľa Wired vydavateľstvá čakali už pätnásť rokov. Práve táto forma by mohla finálne nahradiť tlačené časopisy a priniesť ich platené verzie v atraktívnejšej forme priamo do rúk užívateľov. Okrem samotných článkov dostáva nový priestor aj reklama. Ako vidieť vo videu, platená inzercia na auto môže okrem statického obrázku ponúknuť 3D model auta, ktorý si čitateľ ľubovoľne otáča a približuje. Zariadenia ako iPad ponúknu omnoho bohatšie možnosti ako jednoduché čítanie internetových správ na počítačoch. Tieto výhody by mali presvedčiť čitateľov platiť aj za elektronickú verziu časopisu.

Napriek tomu, že stále nie sú jasné odpovede na otázky týkajúce sa modelu predaja, distribúcie a reakcie samotných čitateľov, už teraz je zrejmé, že nová éra takmer sci-fi zážitku z čítania časopisu sa blíži. Prvé časopisy Wired pre iPad by mali byť k dispozícii už toto leto.

komentárov
  1. No super ! Konecne ! Takto si to presne predstavujem. iPad (alebo Kindle) by som si hned kupil, keby nase vydavatelstva (najma casopisov) ponukali vyrazne lacnejsie predplatne pre elektronicku verziu. Predstavte si, rano vstanete, spravite si kavicku a vezmete si k ranajkam do ruky iPad a v nom cerstve vydanie novin (nasich novin napr. SME, Pravda). Uzasne…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

V roku 2023 generovalo 69 herných spoločností na Slovensku obrat vo výške 70 miliónov EUR, herný priemysel zaznamenal prvý výraznejší pokles

Slovenský herný priemysel zaznamenal v roku 2023 prvýkrát výraznejší pokles. Celkový obrat klesol z 77,1 milióna EUR v roku 2022 na 70 miliónov EUR. Momentálne na Slovensku pôsobí 69 herných spoločností, ktoré zamestnávajú 1017 pracovníkov, čo taktiež predstavuje pokles oproti 1080 v roku 2022.
pokračovanie článku

Na internete sa objavil unboxing MacBook Pro s M4 procesorom

Spoločnosť Apple túto jeseň predstavila iba časť noviniek na čele s iPhone 16, v blízkej dobe k nim však doplní nové počítače a tablety. Jedným z plánovaných a zatiaľ nepredstavených zariadení je aj MacBook Pro s čipom M4. Ten sa však už teraz objavil na internete.
pokračovanie článku

Microsoft končí s výrobou HoloLens 2

Priestorové rozhranie, ale aj málo aplikácií a príliš vysoká cena a obmedzená dostupnosť na to, aby sa produkt masovo rozšíril. Tentoraz nejde o kritiku Apple Vision Pro, reč je o Microsoft HoloLens 2.