Apple Magic Mouse je nedostatkový tovar, rekordný úspech multi-touch myši

Prvá multi-touch myš na svete, Magic Mouse od Apple (naša recenzia), dosahuje obdivuhodné úspechy. Vďaka nej Apple zdvojnásobil svoj podiel na trhu myší (USA) v rekordne krátkom čase – len za osem týždňov. Myš bola predvedená spolu s novými iMacmi v októbri 2009. Zdá sa, že kupujúcich od kúpy neodradili ani teoretické nedostatky tejto myši, ako napríklad minimum tlačidiel vrátane chýbajúceho tretieho tlačidla. Magic Mouse zabezpečila v novembri najlepšie predaje Apple myši vôbec. Tieto čísla Apple dosiahol napriek tomu, že do štatistiky predajov myší neboli zahrnuté Magic Mouse pribalené k novým iMacom, ktoré boli v októbri najpredávanejšími stolnými počítačmi v USA.

Apple sa tak v predaji myší umiestnil na treťom mieste, kde s pomerne veľkým náskokom stále vedú lídri tohoto trhu ako Logitech a za ním Microsoft. Na druhej strane s menším podielom za Apple nasledujú firmy HP a Targus. Situácia na Slovensku nie je veľmi odlišná. Na MacBlog fóre ste si mohli všimnúť témy, podľa ktorých boli nové Magic Mouse v predvianočnom období nedostatkovým tovarom. Uvidíme ako sa bude Magic Mouse dariť v nasledujúcom období. S veľkým objemom predajov totiž súvisí jej nedávne uvedenie, vianočné obdobie a dobrý marketing. Či sa osvedčí aj v budúcnosti je zatiaľ otázne. Vďaka utilite BetterTouchTool, ktorá umožňuje konfigurovať zložitejšie gestá si Magic Mouse nachádza obľubu aj medzi pokročilými užívateľmi.

Zdroj: AppleInsider

komentárov
  1. No očekávám jestli Apple rozšíří použitelnost o další gesta, hlavně exposé a dashboard. Když to poskytují jiní, tak bych se divil aby to sám Apple nedoplnil. Jistě by to pak ještě víc podpořilo prodejnost.

    0
    0
  2. mam ju doma (myslim myšku) a je skvela … nemam ziadny prolem s nou ani technicky a ani s pouzivanim …. zatial najlepsia “zariadenie” k macbooku

    0
    0
  3. 2marekv: Magicprefs vypada pekne – jenze funguje pouze s Magic mouse. Takze osobne doufam ze BetterTouchTool nikdy nezanikne, protoze mi umoznuje middle click i na touchpadu.

    0
    0
  4. Zaujímavé, že napriek tomu koľko veľa sa o tejto myši píše nik nespomenul jednu (pre mňa) zásadnú nevýhodu tejto myši: chlad ktorý doslova vyťahuje teplo z prstov. Mám ju už nejaký ten týždeň a stále som si na to nezvykol…

    0
    0
  5. Daniel> nespomenul asi preto ze to bude len tvoj problem :-)

    este som si nic take nevsimol a pouzivam ju odkedy prisla na slovensko, ale budem to pozorovat

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.