Verejná beta verzia Microsoft Office 2010 pre Windows k dispozícii, pre Mac OS X neskôr

Microsoft umožnil verejnosti testovať najnovšiu beta verziu pripravovaného kancelárskeho balíku Microsoft Office 2010 Beta pre Windows. Okrem toho je k dispozícii aj beta verzia Project Professional 2010 a Visio Premium 2010. Aplikácie sú dostupné zadarmo až do 31. marca 2010, kedy skončí platnosť beta licencií, no nebude chýbať možnosť previesť ich na bežné licencie v čase vydania dokončeného softvéru. To sa očakáva v druhej polovici roku 2010. Beta verziu pre Windows si môžete stiahnuť z oficiálnych stránok Microsoftu v siedmich jazykových mutáciách. Žiaľ, česká ani slovenská verzia nie je k dispozícii.

Nový Microsoft Office 2010 si na Macu môžete vyskúšať napríklad cez virtualizačný softvér. Nasledujúce video prezentuje niektoré z nových funkcií Office 2010:

Informácie o vývoji Office 2010 pre Mac sa líšia. Niektoré odhadujú príchod novej verzie tesne po verzii pre Windows, iné až v roku 2011. Tak či onak, Office 2010 pre Mac by mal podľa oficiálnych vyjadrení Microsoftu obsahovať plnohodnotný Outlook, s plnou podporou Microsoft Exchange serverov a Windows verzií, namiesto neobľúbeného Entourage, ktorý je súčasťou Office for Mac 2008.

komentárov
  1. Nechapem naco to komu naozaj posluzi. Aj tak 99% ludi vyuziva max 5% moznosti aplikacie, co pohodlne nahradia aj free riesenia a ked vezmeme do uvahy cenu. … podla mna zbytocne. Cely MS Office balik je prilis drahy na to co ponuka a aj jeho lacnejsie verzie su drahe. Podpora na Mac? Pred rokom som aj chcel kupit, ked som este nevedel, ale MS vo verzii na MAC neponuka a ani nebude ponukat (kontaktoval som MS centrum) ani CZ ani SK slovniky, takze …???

    0
    0
  2. no ja se priznam, ze porad nemuzu najit zadnou stejne dobrou alternativu za MS One Note… takze pro me to vyznam ma, navic se nezda, ze by byl v nove verzi Office pro Maca

    0
    0
  3. Hirohito: Home & Student verzia Office 2007 stojí okolo 50€ a sú v tom 3 licencie. Nechápem, čo je na tom drahé, by si chcel jednu licenciu za 1€? Či ide len o to nadávať MS za každú cenu, aj v prípade, že produkt je naozaj kvalitný? Kľudne by som zaplatil aj dvojnásobok, ten komfort oproti OO.org za to stojí.

    0
    0
  4. A pridajú konečne kontrolu pravopisu? Spúštanie a vytváranie makier? Uz sa nebude otvarat 3/4 minuty (ako keby v nom startovala polka windozu)? Bude MathType konecne normalne rozpoznavat vzorce napisane na windoze?

    Office je najlepsi produkt od Microsoftu, ale len na windowse.. skoda

    0
    0
  5. Veru… Office na Mac-u nestoji za nic… Ked sa nad tym zamyslim, na Mac ziadny slusny kancelarsky balik nie je…
    btw: Vydeli ste ako rychlo sa Word 2010 otvara vo Win?? Takmer okamzite… sila…

    0
    0
  6. OK, chapem ze niekto ma iny nazor, ze je zatazeny na svoje navyky a riesenia, ludia su casto jesitny, …. Podla mna MS Office mozno je podla niekoho najlepsi produkt od MS, ale iba verzia pod MAC. Podla mna od MS je najlesia vec SQL, potom mozno Win Server, ale office urcite nie, hlavne z jedneho dovodu a to: Pracoval som na MS Office, 95, 98, 2000, 2003, 2007 – tu som iba vyskusal a vsetky mali jeden vazny problem a to pracovat so subormi vo worde vacsimi ako 2MB ktore obsahovali obrazky, linky, a ine multimedialne prvky. Potom sa cely office staval nestabilny a padal, takze … Komplikovane formatovanie v ramci sekcii stran, tlacenie brozur kde sa tlaci nepravidelne na stranu nie je prehladne, …atd. Pokial to niekto pouziva ako pisaci stroj a ma to len preto aby vedel otvorit subor s priponou doc, nechapem preco MS zaviedol novy format docx, aby si ludia museli kupovat nove verzie, … a v tom je drahy. Ale aby som len nehanil (kedze mam s nim nie dobre skusenosti, mozno aj preto ze som narocnejsi zakaznik) je to fakt dobry pisaci stroj. :) Excel je na tom lepsie, ten je celkom vyborny. :)

    0
    0
  7. … a prosim vas, nechodte tu na mna s cenami za home a studentske verzie. Ta cena ma len dva vyznami: 1. dodat oficialny software do domacnosti, takmer kazdy pocitac mal ciernu licenciu a lepsie je aj tych par eur ako nic. a po 2. nech si ludia navyknu (dlja motta: zvyk zelezna kosela – o com som pisal) a potom ked budu pracovat, podnikat, … kupia si radsej ostru MS Office ako nieco ine. :)) Takze este raz, s tym na mna a rozumne uvazujucich ludi nechodte. Ked budete mat zivnost, firmu, … a budete uvazovat o legalnom office rieseni, potom argumentujte. Dakujem. :)

    0
    0
  8. … no a nech este dokoncim, viem ze prianivcom MS officu ma nebudu mat radi, ale este par faktov: Statna sprava v Nemecku kompletne prechadza na Open Office, to urcite nie je len tak. Dalej, este som sa nestretol s dokumentom ktory by uzivatel vedel poriadne formatovat, podla mna takmer 95% ludi akoby nepoznalo: tabulatory, namiesto toho tam pchaju medzery, page breaky, … Sprava stylov v MS Office bola, neviem ako je urobena v 2010, velmi chaba, ovela prehladnejsia je vyriesene v Open Office. … pomaly by som tu mohol napisat recenziu, ale to nie je v mojom zaujme, ale naco. Dakujem, neprosim. Uz dam pokoj, kupte si MS office, kupte si Windowsy, …

    0
    0
  9. A okrem toho aj ta video prezentacia je otras a hnus – ked si to porovnam s prezentaciou od Apple kde ucinkuje napr. Jonathan Ive tak tento panacik v tejto prezentacii vyznieva ako nejaky prihriaty teplosko napr. v 0:12 sekunde. Microsoft proste cele zle, od systemu cez office az po prezentacie.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Microsoft končí s výrobou HoloLens 2

Priestorové rozhranie, ale aj málo aplikácií a príliš vysoká cena a obmedzená dostupnosť na to, aby sa produkt masovo rozšíril. Tentoraz nejde o kritiku Apple Vision Pro, reč je o Microsoft HoloLens 2.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.