Nové procesory Core i5 a i7 pre MacBook Pro pravdepodobne už v januári

Server Fudzilla priniesol informácie ohľadom nových procesorov od Intelu. Tie by mali byť dostupné už tretieho januára, a tak by sa teoreticky mohli objaviť aj v aktualizovaných MacBookoch Pro. Ide o procesory Intel Arrandale s architektúrou Nehalem, ktorá už bola predstavená v desktopových Macoch. So spotrebou 35 W sú zhodné s procesormi, ktoré sa v najvýkonnejších MacBookoch Pro využívajú v súčasnosti. Pri približne rovnakej spotrebe by ale mali priniesť značný prínos vo výkone oproti aktuálnym Core 2 Duo procesorom. Budú podporovať špeciálny Turbo Mode pre ešte väčšie zvýšenie výkonu.

Tri nové dvojjadrové procesory búdú niesť označenie Core i5 a Core i7 s frekvenciami 2,4 GHz, 2,53 GHz a 2,66 GHz. Ceny pre výrobcov ako Apple, HP, Toshiba, Lenovo, Asus, Acer a pod. by sa mali pohybovať v rozmedzí 225 až 332 USD. Špekuluje sa taktiež o energeticky menej náročných verziách. Tie by si svoje miesto našli v MacBookoch Air. Vzhľadom na minulosť by aktualizácia MacBookov Pro v januári nebola prekvapujúcim krokom zo strany Apple.

komentárov
  1. Obávám se, ze v článku jsou trochu zmatené informace, ale po přečtení původní zprávy je jasné, že je taková úvaha naprostá hovadina.

    Nemá žádný smysl dávat např. do 17” MBP procesor s 2 jádry. Pokud tyto procesory vůbec pujdou do MBP, pak spíše jenom jako Low End celé řady než jako běžná konfigurace.

    Intel je začal vyrábět proto aby nepřišel o trhy s levnými PC, už první čtyřjádrové procesory i5 ukázaly že je Core řada mrtvá a budoucnost je v iX, konečně se po letech posunul výkon běžného procesoru o pořádný kus dopředu. Přijít o možnost zásadně zvýšit výkon by bylo Apple hloupé.

    Dvoujádra tak zřejmě budou jen v MB a Miníkovi a možná po jedné konfiguraci v iMacu a MBP.

    0
    0
  2. …aha, tak ak tomu dobre rozumiem ,tak napr. 17” macbook pro s core i7 bude mat dokopy az 8 jadier? myslim 4 fyzicke a 4 virtualne…

    0
    0
  3. čo tie air? možno by som počkal do januára, ak bude možnosť, ale pokiaľ sa to dostane do EU, tak asi bude aj jún, či nie?

    Neviem či môžem čakať, nezáleží to odomňa

    0
    0
  4. Trochu mi je len luto casov, ked som si kupil noveho maca a vedel som, ze jeho moralne zastaranie bude urcite 2-3 roky. Z nastupom intelov vseobecne sa rozbehol kolotoc novych a novsich a najnovsich macov. Zachvilu to bude ako na pc budeme si upgradovat sami vsetok hardware, lebo nebudeme stihat kupovat najnovsie kompy?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Microsoft končí s výrobou HoloLens 2

Priestorové rozhranie, ale aj málo aplikácií a príliš vysoká cena a obmedzená dostupnosť na to, aby sa produkt masovo rozšíril. Tentoraz nejde o kritiku Apple Vision Pro, reč je o Microsoft HoloLens 2.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.