Podporu digitálnych kľúčov na iPhone obdržia tri nové automobilky

Apple sa v oblasti automobilov nachádza v zvláštnej situácii. Firma predstavila CarPlay 2.0 ako aj podporu digitálnych kľúčov od áut. No kým k prvej iniciatíve sa pridalo iba Porsche, druhá iniciatíva sa môže čoskoro objaviť u trojice európskych áut.

Volvo, Polestar a Audi sú totiž ďalšími značkami pôvodom z Európy, ktoré môžu už čoskoro podporovať odomykanie, zamykanie a štartovanie s použitím iPhonu alebo Apple Watch. Digitálne kľúče sa ukladajú do Peňaženky na zariadení medzi ďalšie prístupové či vernostné karty. Služba bola predstavená v roku 2022 a je už dnes dostupná u viacerých aktuálnych vozidiel od prevažne ázijských značiek. Po boku mien ako Hyundai / Genesis, KIA či BYD funkciu podporujú aj prakticky všetky aktuálne modely BMW a Lotus, Mercedes E-Class alebo budúcoročný RAM 1500.

Apple zatiaľ oficiálne nič nepotvrdil ani neoznámil, zmienky o podpore digitálnych kľúčov pre trojicu značiek sa však ukrývajú v najnovšej verzii zdrojového kódu aplikácie Peňaženka. Samotné odomykanie a štartovanie prebieha celkom jednoducho, stačí iba priložiť svoje zariadenie k NFC čipu auta.

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Na internete sa objavil unboxing MacBook Pro s M4 procesorom

Spoločnosť Apple túto jeseň predstavila iba časť noviniek na čele s iPhone 16, v blízkej dobe k nim však doplní nové počítače a tablety. Jedným z plánovaných a zatiaľ nepredstavených zariadení je aj MacBook Pro s čipom M4. Ten sa však už teraz objavil na internete.
pokračovanie článku

Microsoft končí s výrobou HoloLens 2

Priestorové rozhranie, ale aj málo aplikácií a príliš vysoká cena a obmedzená dostupnosť na to, aby sa produkt masovo rozšíril. Tentoraz nejde o kritiku Apple Vision Pro, reč je o Microsoft HoloLens 2.