Na internete sa objavil unboxing MacBook Pro s M4 procesorom

Spoločnosť Apple túto jeseň predstavila iba časť noviniek na čele s iPhone 16, v blízkej dobe k nim však doplní nové počítače a tablety. Jedným z plánovaných a zatiaľ nepredstavených zariadení je aj MacBook Pro s čipom M4. Ten sa však už teraz objavil na internete.

Pripravovaný MacBook Pro sa objavil na internete už teraz a to s celým unboxingom. Hotové zariadenie aj s krabicou sa totiž dostalo na čierny trh a dostalo do rúk ruskému YouTube kanálu Wylsacom. Je pritom možné, že ide o rovnaký kus, o ktorom informoval už v predstihu leaker ShrimpApplePro so slovami, že tento kus bol v predaji v privátnej skupine na sieti Facebook. V súčasnosti vďaka tomuto úniku vieme, čo sa dá od budúcej generácie MacBook Pro očakávať.

V prvom rade je reč o čipe M4. Počítač je osadený 10-jadrovým CPU, ktorý poháňa aj aktuálny iPad Pro a ponúka až 25% nárast výkonu oproti minuloročnej verzii. Pritom je čip vyrobený s pomocou vylepšeného 3nm procesu firmy TSMC. Štvrtinový nárast výkonu potvrdzujú aj benchmarky z nástroja Geekbench 6, za ktorými stojí tiež spomínaný YouTube kanál. Za zmienku stojí, že MacBook Pro je osadený 16GB RAM a 512GB úložiskom.

Jednak to môže znamenať, že ide o výkonnejší variant zariadenia, no zároveň to pridáva na vierohodnosti správam, že Apple konečne mieni zvýšiť štandardnú veľkosť operačnej pamäte vo svojich počítačoch. Tie totiž disponovali veľkosťou 8GB už od roku 2012, čo síce pred dvanástimi rokmi bolo viac než dosť, no vtedy bol tiež vrcholom doby telefón s čipom A6, 4-palcovým LCD displejom a novinkou v podobe Lightning konektoru.

Za zmienku stojí aj to, že uniknutý 14-palcový MacBook Pro ponúka tri Thunderbolt 4 porty namiesto dvoch, a počítač by mal byť dostupný v prevedení Space Black, čo je farba, ktorá bola doteraz ponúkaná iba v prípade modelov s čipmi Pro a Max.

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Microsoft končí s výrobou HoloLens 2

Priestorové rozhranie, ale aj málo aplikácií a príliš vysoká cena a obmedzená dostupnosť na to, aby sa produkt masovo rozšíril. Tentoraz nejde o kritiku Apple Vision Pro, reč je o Microsoft HoloLens 2.