iPhone SE 4. generácie ponúkne pokročilý komunikačný čip od Apple

Spoločnosť Apple by mala už budúci rok priniesť na trh iPhone SE 4. generácie, ktorý bude predstavovať skvelú voľbu pre tých, ktorí chcú čo najviac muziky za menej peňazí.

Nový iPhone SE by mohol predstavovať zlomový moment v histórii spoločnosti. Pri avizovanej cene menej ako 600 € by totiž telefón mal disponovať potrebným hardvérom pre Apple Intelligence. Napriek tomu, že ponúkne iba jeden zadný fotoaparát, tak pôjde o pokročilejšie zariadenie než akým sú iPhone 14 a iPhone 15, ktoré zostávajú naďalej v predaji od 699 €.

Zatiaľ čo spomínané modely disponujú čipmi A15 a A16 Bionic v kombinácii so 6GB RAM, novinka by mala ponúknuť čip A18 s 8GB RAM. Teda rovnakú výbavu, akú nájdeme v čerstvo vydanom iPhone 16. Okrem toho má iPhone SE ponúknuť ešte jednu novinku. Reč je o pokročilom čipe s pracovným názvom “Centauri”. Reč je o vyspelom modeme, ktorý ponúkne podporu 5G pripojenia, ale aj vstavaný Bluetooth a GPS. Takéto zjednotenie troch čipov do jedného umožní ušetriť miesto na základnej doske. Navyše, keďže si čip dizajnuje samotný Apple, môže si sám určiť, akú technologickú výbavu prístroj ponúkne.

Samotný čip má byť výsledkom dnes už takmer 5-ročnej práce. Začalo sa na ňom totiž pracovať ešte ku koncu roka 2019, kedy Apple odkúpil telekomunikačné technológie a patenty od Intelu. A hoci prvý čip zrejme neponúkne také vylepšenia, aké by si Apple predstavoval, telefón sa bude vyrábať v dostatočne nízkom objeme na to, aby si firma mohla otestovať takéto riešenie v praxi. Eventuálne by sa totiž mohol čip v prípade úspechu dostať aj do produktov, akými sú iPad alebo číslované iPhony.

Po dizajnovej stránke by mal iPhone SE 4. generácie kombinovať dizajn iPhone 16 so 6.1-palcovým OLED displejom a Face ID. Nie je však jasné, či telefón ponúkne displej so starším výrezom alebo s Dynamickým ostrovčekom. Vieme však, že akonáhle telefón ponúkne snímač tváre, technológia Touch ID v telefónoch končí. Tá bola prítomná vo všetkých modeloch od iPhone 5s (2013) až po iPhone 8 (2017). Odvtedy sa ešte objavil v iPhone SE 2. generácie (2020) a 3. generácie (2022). Oba telefóny však vychádzajú z iPhonu 8.

Zadná kamera iPhonu SE 4. generácie môže ponúknuť rozlíšenie 48 megapixelov, čím by ponúkla aspoň dva režimy fotenia – štandardný a 2x telephoto. Predná kamera ponúkne rozlíšenie 12 megapixelov. Má ísť o rovnaký objektív, ktorý sa objavil v iPhone 15.

Tajwanský portál DigiTimes navyše uverejnil informáciu, podľa ktorej už čínski výrobcovia na čele s BOE začali vyrábať displeje s uhlopriečkou 6,1 palca pre tento telefón.

Zdroj: 9to5mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Microsoft končí s výrobou HoloLens 2

Priestorové rozhranie, ale aj málo aplikácií a príliš vysoká cena a obmedzená dostupnosť na to, aby sa produkt masovo rozšíril. Tentoraz nejde o kritiku Apple Vision Pro, reč je o Microsoft HoloLens 2.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.