Apple v najbližších 12 mesiacoch zjednotí hardvér počítačov Mac

Apple sa pripravuje na uvedenie celej série počítačov s čipom M4. Hoci dnes tento čip nájdeme iba v iPade Pro, čoskoro by ho mali nasledovať počítače.

Tu má Apple v pláne predstaviť viacero modelov. Nový Mac mini s čipom M4 môžeme očakávať koncom roka, po vzore minulého roka by s ním mohli byť na trh uvedené aj nové modely MacBook Pro. Dávalo by to zmysel, keďže pri notebooku sa neočakáva žiaden redizajn, ale použitie čipov M4 Pro a M4 Max, kde prvý menovaný bude k dispozícii aj pre Mac mini. Spolu s nimi môžeme koncom roka očakávať aj nový iMac s čipom M4.

Tým však vlna aktualizácií nekončí a v priebehu najbližších 12 mesiacov sa dočkáme uvedenia zvyšných modelov. Na jar 2025 preto môžeme očakávať nový MacBook Air s čipom M4. V lete, zrejme počas konferencie WWDC’25, vlnu vylepšení uzavrú nové modely Mac Pro a Mac Studio. Bude to tak poprvýkrát, čo Apple zjednotí hardvérovú generáciu u svojich počítačov.

Preskočenie čipu M3 dáva zmysel, keďže čip M4 je len jeho vylepšenou verziou v oblasti spotreby a výkonu, obe sú však postavené na 3nm procese. No čip M4 má najmä vylepšený Neural Engine kvôli AI, ktorému sa Apple v poslednej dobe veľmi venuje. Pri najvýkonnejších počítačoch je tiež otázkou, aký hardvér ponúknu. Mac Studio ponúkne zrejme na výber z čipov M4 Max a M4 Ulltra.

Mac Pro pre zmenu môže ponúknuť aj čip M4 Extreme. Spoločnosť plánovala extrémne výkonnú verziu čipu už pri dnešnom modeli, no zrušila ho kvôli obavám z vysokej ceny a nízkeho dopytu. Paradoxne však trh kritizuje dnešný Mac Pro za nedostatok výkonu vzhľadom na účel.

Zdroj: Bloomberg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.