Apple potichu updatoval 13″ MacBook Air

Spolu s uvedením nového 15″ MacBooku Air na WWDC sa Apple rozhodol predsa len potichu updatovať 13-palcový model. Teda tak, ako sa špekulovalo pred jeho predstavením.

Drobnou zmenou je, že ako 15″ MacBook Air, tak po novom aj 13″ MacBook Air s čipom M2 disponujú technológiou Bluetooth 5.3. Pritom v čase, keď Apple uviedol pred rokom redesign svojho najpopulárnejšieho laptopu, tento disponoval podporou 5.0 verzie. Novší štandard je rýchlejší a spoľahlivejší, čo sa môže odraziť na nižšej interferencii pri používaní viacerých bezdrôtových produktov, či už so svojim počítačom alebo v blízkosti neho.

Keďže však Apple otvorene nekomunikuje tento upgrade, nie je jasné, či došlo k fyzickej úprave čipu vnútri zariadenia, alebo došlo len k upgradu firmvéru. V takom prípade by sa totiž podpory pre Bluetooth 5.3 dočkali celkom bezplatne aj tí užívatelia, ktorí si kúpili 13-palcový MacBook Air s M2 čipom ešte minulý rok. Treba pritom dodať, že všetky zariadenia, ktoré Apple vydal po septembri 2022, disponujú modernejším štandardom.

Jediným rozdielom v konektivite MacBooku Air tak zostáva podpora WiFi 6 pripojenia. Všetky ostatné modely Macov totiž disponujú podporou WiFi 6E, ktoré je ešte rýchlejšie a využíva 6GHz pásmo. Podporu pre túto technológiu však zatiaľ nemá ani minuloročný 13″ Air, ani nedávno predstavený 15″ Air.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

V roku 2023 generovalo 69 herných spoločností na Slovensku obrat vo výške 70 miliónov EUR, herný priemysel zaznamenal prvý výraznejší pokles

Slovenský herný priemysel zaznamenal v roku 2023 prvýkrát výraznejší pokles. Celkový obrat klesol z 77,1 milióna EUR v roku 2022 na 70 miliónov EUR. Momentálne na Slovensku pôsobí 69 herných spoločností, ktoré zamestnávajú 1017 pracovníkov, čo taktiež predstavuje pokles oproti 1080 v roku 2022.
pokračovanie článku

Na internete sa objavil unboxing MacBook Pro s M4 procesorom

Spoločnosť Apple túto jeseň predstavila iba časť noviniek na čele s iPhone 16, v blízkej dobe k nim však doplní nové počítače a tablety. Jedným z plánovaných a zatiaľ nepredstavených zariadení je aj MacBook Pro s čipom M4. Ten sa však už teraz objavil na internete.
pokračovanie článku

Microsoft končí s výrobou HoloLens 2

Priestorové rozhranie, ale aj málo aplikácií a príliš vysoká cena a obmedzená dostupnosť na to, aby sa produkt masovo rozšíril. Tentoraz nejde o kritiku Apple Vision Pro, reč je o Microsoft HoloLens 2.