iPhone 15 môže ponúknuť jeden z najväčších upgradov batérie v histórii

Každý rok vidíme na trhu nový iPhone s novými funkciami, len pri batérii sa zdá, akoby ju Apple držal na rovnakej úrovni. To sa však s príchodom série iPhone 15 môže zmeniť.

Štvorica telefónov, ktoré Apple už o pár mesiacov predstaví, môžu ponúknuť takmer o 20% vyššiu kapacitu batérie, čo by sa mohlo dobre prejaviť aj na výdrži. Tá je dnes síce lepšia ako kedysi, no stále je tu priestor na zlepšenie, obzvlášť v porovnaní s konkurenciou, kde nie je problém, aby mobil vydržal na jedno nabitie aj dva dni. Apple sa k tomuto môže s iPhone 15 priblížiť, ak máme veriť tvrdeniu pracovníka Foxconnu.

Ten pre čínsky portál ITHome prezradil, aké kapacity bude mať každý zo štyroch modelov, ktoré Apple predstaví zrejme už v septembri. iPhone 15 má ponúknuť batériu s kapacitou 3877 mAh, čo predstavuje 18% nárast oproti iPhonu 14 (3279 mAh). iPhone 15 Plus ponúkne batériu s kapacitou 4912mAh, čo predstavuje 14% nárast oproti terajšiemu “Plusku” (4325mAh). Rovnaký percentuálny nárast čaká aj iPhone 15 Pro, ktorý ponúkne batériu s kapacitou 3650mAh, kým jeho predchodca 14 Pro disponuje 3200 mAh batériou. Napokon, model iPhone 15 Pro Max ponúkne 12% väčšiu batériu s kapacitou 4852 mAh oproti súčasnému modelu so 4323 mAh batériou.

Z úniku informácií to vyzerá, že iPhone 15 Pro ponúkne najslabšiu batériu zo všetkých, zatiaľ čo iPhone 15 Plus ponúkne najsilnejšiu. Otázne je samozrejme aj, ako sa na výkone prejaví čip A17 Bionic, ktorý by mohol byť súčasťou všetkých štyroch modelov, a nie len “Pro” ako tomu bolo v prípade terajšej generácie. Čínsky web takisto poukázal na informáciu, že iPhone 15 Pro môže začínať s 256GB kapacitou, kým súčasné Pro modely začínajú so 128GB úložiskom. Táto kapacita by sa mala zachovať ako štandardná pre modely iPhone 15 a iPhone 15 Plus. K tomu by všetky štyri modely mali byť o niečo hrubšie, čo vytvára priestor práve pre väčšiu batériu.

Zdroj: ITHome; MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

V roku 2023 generovalo 69 herných spoločností na Slovensku obrat vo výške 70 miliónov EUR, herný priemysel zaznamenal prvý výraznejší pokles

Slovenský herný priemysel zaznamenal v roku 2023 prvýkrát výraznejší pokles. Celkový obrat klesol z 77,1 milióna EUR v roku 2022 na 70 miliónov EUR. Momentálne na Slovensku pôsobí 69 herných spoločností, ktoré zamestnávajú 1017 pracovníkov, čo taktiež predstavuje pokles oproti 1080 v roku 2022.
pokračovanie článku

Na internete sa objavil unboxing MacBook Pro s M4 procesorom

Spoločnosť Apple túto jeseň predstavila iba časť noviniek na čele s iPhone 16, v blízkej dobe k nim však doplní nové počítače a tablety. Jedným z plánovaných a zatiaľ nepredstavených zariadení je aj MacBook Pro s čipom M4. Ten sa však už teraz objavil na internete.
pokračovanie článku

Microsoft končí s výrobou HoloLens 2

Priestorové rozhranie, ale aj málo aplikácií a príliš vysoká cena a obmedzená dostupnosť na to, aby sa produkt masovo rozšíril. Tentoraz nejde o kritiku Apple Vision Pro, reč je o Microsoft HoloLens 2.