Všetky modely iPhone 16 budú mať procesor A18!

Apple iPhone 15 Pro
Spoločnosť Apple v uplynulých rokoch robila jednu nie príliš atraktívnu vec, a síce, že obmedzovala výkon štandardných verzií iPhonu oproti Pro verziám.

Kým v starších modeloch šlo o obmedzenie jadier, iPhone 14 obdržal čip A15 s plným počtom grafických jadier, teda jeho verziu z modelu 13 Pro. Podobný krok prišiel aj pri súčasnej generácii. iPhone 15 obsahuje čip A16 Bionic z modelu 14 Pro, zatiaľ čo iPhone 15 Pro obsahuje nový čip A17 Pro vyrábaný 3nm procesom. Niet preto divu, že sa niektorí ľudia obávajú skoršieho ukončenia softvérovej podpory pre tieto modely v porovnaní s Pro modelmi. 

iPhone 16 už však zjavne tento nedostatok napraví. Vyplýva to z označení nových modelov, ktoré sa ukrývajú v back-end kóde spoločnosti Apple. V nich sa totiž nachádzajú označenia piatich nových zariadení, a síce: 

  • iPhone17,1
  • iPhone17,2
  • iPhone17,3
  • iPhone17,4
  • iPhone17,5

Toto môže vzhľadom na doterajšie kroky znamenať, že Apple hodlá uviesť na trh verzie s rovnakou generáciou procesora, ktoré sa však teraz môžu líšiť označením. Kým štandardné verzie môžu mať čip A18, Pro modely môžu mať čip A18 Pro. Pritom treba dodať, že číselné označenia sa vždy zhodujú s generáciou procesora, ktorým disponujú. 

Modely iPhone 15 kvôli tomu nesú označenia iPhone15,4 (základný) a iPhone15,5 (Plus), zatiaľ čo Pro modely majú označenia iPhone16,1 (Pro) a iPhone16,2 (Pro Max). Zaujímavé v tomto ohľade je aj, prečo sa spomína päť modelov. Hovorí sa však, že Apple chystá uviesť na trh nový model iPhonu SE, takže môže ísť práve o ten model.

iPhone 16 MacRumors

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
Phil Schiller
pokračovanie článku

Phil Schiller nastupuje do dozornej rady OpenAI

Apple a OpenAI už skôr oznámili, že spoločnosti si nebudú navzájom nič platiť za to, že iOS 18 a macOS Sequioa ponúknu čiastočnú integráciu ChatGPT do svojho inteligenčného rozhrania. No zadarmo to predsa len nebude.