Sygic prináša funkciu nízkoemisných zón, vylepšené hlásenie udalostí na trase a režim pre motocykle

Sygic pokračuje v premene údajov z máp na užitočné funkcie pre šoférov a robí významný krok vpred pre udržateľnú a efektívnu jazdu. Okrem praktických funkcií na každodenné používanie, ako sú napríklad nízkoemisné zóny a potvrdzovanie udalostí na trase, je v Sygic GPS Navigácii k dispozícii aj režim Twisty Roads na dobrodružnú jazdu pre všetkých milovníkov pekných výhľadov.

Ak plánujete výlet do miest, najmä vo Francúzsku, Nemecku alebo Taliansku, Sygic vám prináša praktickú funkciu, s ktorou sa vyhnete miestam s emisnými obmedzeniami. Vodiči áut s benzínovým motorom, ktoré nespĺňajú normy Euro 4, a áut so vznetovým motorom nespĺňajúcich normy Euro 6, nemajú povolenie na vstup do ekologických zón, alebo musia platiť denný poplatok. Ak sa vodiči chcú týmto zónam radšej vyhnúť, môžu do navigácie zadať emisnú triedu, rok výroby a typ paliva svojho vozidla. Na základe toho Sygic vypočíta vhodnú trasu mimo nízkoemisných zón.

Aktuálne dopravné informácie sú dnes už štandardnou súčasťou všetkých významných navigácií a Sygic nie je výnimkou. Na hlásenie dopravných nehôd a iných udalostí na trase sa špecializuje jeden z najpopulárnejších konkurentov Sygicu. Sygic teraz túto funkciu vylepšil, zatiaľ len pre používateľov iOS. „Každý mesiac dostaneme do navigácie približne 200 000 hlásení o dopravných nehodách a iných udalostiach na trase. To je dobrý dôvod, aby sme sa dlhodobo zameriavali na kvalitu tejto funkcie a čo najviac tak podporovali bezpečnosť vodičov na cestách,“ naznačil plány šéf produktu v spoločnosti Sygic Lukáš Dermek. Vodiči nemajú len možnosť nahlásiť udalosť na ceste. Ak okolo nej prechádzajú, môžu ju tiež potvrdiť, a tak pomôcť komunite ostatných používateľov navigácie Sygic získať overené aktuálne informácie na príslušnej trase. Stačí ťuknúť na kontextové oznámenie a informácie budú relevantnejšie a presnejšie.

Sygic GPS Navigáciu používa čoraz viac motocyklistov, a tak sa spoločnosť Sygic rozhodla pridať možnosť profilu pre motocykle. Vodiči dvojkolesových vozidiel si môžu vybrať trasu po „kľukatých cestách“ (Twisty Roads), ktoré ich zavedú za dobrodružstvom s úchvatnými panorámami. Keď je zapnutá funkcia Kľukaté cesty, okľuky, ostré zákruty či stúpania na odľahlých miestach dostanú prednosť pred zvyčajne preferovanými najkratšími alebo najrýchlejšími trasami a jazdou v meste.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.