Slovak Telekom štartuje spoluprácu s Východoslovenskou distribučnou pre poskytovanie služieb na optickej sieti

Slovak Telekom oznamuje na začiatku roka 2024 nového partnera pre spoluprácu na rozširovanie dostupnosti optických služieb: Východoslovenskú distribučnú.

Vzájomná dohoda umožní využiť existujúcu infraštruktúru Východoslovenskej distribučnej pre poskytovanie kvalitného pripojenia v oblastiach na východe Slovenska. Slovak Telekom získa cez túto spoluprácu prístup k časti optickej siete Východoslovenskej distribučnej a začne na nej poskytovať svoje portfólio služieb pevnej siete, t.j. Magio internet, Magio TV, Chytrý balík i Magenta 1.

Naša misia v pokrývaní Slovenska optickou sieťou pokračuje a sme radi, že sme našli ďalšieho partnera pre digitalizáciu Slovenska a množstva nových zákazníkov. Východoslovenská distribučná je druhým partnerom zo segmentu prevádzkovateľov distribučných sústav elektrickej energie s rozvinutou sieťou FTTx pokrytia. Našou ambíciou je dostať kvalitné služby od jedného operátora na vynikajúcej modernej sieti pre zákazníkov v ďalších oblastiach. Veríme, že takto si užije náš špičkový TV obsah, rýchly internet na optike alebo inovatívne služby ako Wow Wi-Fi ešte viac domácností, tento raz vo východnej časti Slovenska,“ predstavil Mladen Mitič, riaditeľ pre mass market segment Slovak Telekom.

„Východoslovenská distribučná začala s konceptom otvorenej siete už v roku 2016. Jej základom je nediskriminačný prístup pre všetkých, ktorí budú rešpektovať primárny účel elektroenergetickej infraštruktúry, a teda technické riešenia konzistentné s bezpečnou a stabilnou distribúciou elektriny. Najprv pilotne a neskôr v praxi sa osvedčilo zdieľanie už existujúcej infraštruktúry ako veľký bonus, a to z časového aj finančného hľadiska. Tešíme sa, že máme ďalšieho veľkoobchodného partnera, s ktorým sa rozrastú možnosti a ponuka vysokokvalitných služieb aj takéhoto charakteru na východe Slovenska,” uviedol Ivan Trpčevski, vedúci odboru Telekomunikačná infraštruktúra vo Východoslovenskej distribučnej.

Prvé obce v najbližších týždňoch

Telekom odštartuje spoluprácu s Východoslovenskou distribučnou až v 23 obciach: Beloveža, Beniakovce, Blažice, Bohdanovce, Brekov, Čečejovce, Drienov, Gerlachov, Hažlín, Kráľovce, Kružlov, Lemešany, Lenartov, Meliata, Nižný Čaj, Ploské, Rozhanovce, Ruskov, Spišské Vlachy, Sveržov, Tarnov, Vajkovce aVyšný Čaj. Okrem toho sa dostane pripojenie aj do častí Solivar v Prešove resp. Záhumnie Krásna a Šebastovce v Košiciach.

Služby v nových lokalitách sa budú dať objednať na štandardných predajných kanáloch Telekomu ako sú predajne či call centrá.

Budovanie optiky vlastnou výstavbou i s partnermi

Slovak Telekom naďalej pokračuje v intenzívnom budovaní optickej siete. Po dosiahnutí významného míľniku milión domácnosti v auguste 2022 pokračuje vlastná výstavba i celkové pokrývanie s partnermi – v júni 2023 odštartovala spolupráca so Západoslovenskou distribučnou.

komentár
  1. Tak napríklad v meste Poprad sa využíva optická sieť Telekomu, ale NIE v okrajových častiach. Pretože tieto lokality sú pre zisk spoločnosti neatraktívne. Takže opäť – peniaze, čím viac peňazí, najviac peňazí.
    Typický slovenský podnikavec.

    3
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Predstaví Apple nový iPad mini už v septembri?

Spoločnosť Apple oznámila, že už o dva týždne sa bude konať tradičný septembrový živý prenos. Hoci vieme, že Apple na konferencii predstaví nový iPhone, kalifornský gigant zrejme predstaví aj nový iPad mini.