Phil Schiller nastupuje do dozornej rady OpenAI

Phil Schiller
Apple a OpenAI už skôr oznámili, že spoločnosti si nebudú navzájom nič platiť za to, že iOS 18 a macOS Sequioa ponúknu čiastočnú integráciu ChatGPT do svojho inteligenčného rozhrania. No zadarmo to predsa len nebude.

Portál Bloomberg priniesol správu, podľa ktorej sa síce firmy nedohodli na finančnej kompenzácii, zato však dôjde k obchodu na personálnej báze. Spoločnosť Apple totiž mieni dosadiť Phila Schillera do dozornej rady OpenAI. V tejto pozícii bude mať Schiller právomoc zúčastňovať sa a prispievať na poradách najvyššej správcovskej rady firmy. Nebude mať však právo hlasovať ani inak ovplyvňovať chod firmy. Podobnú spoluprácu má OpenAI aj s gigantom Microsoft. Ten postupne integruje ChatGPT a ďalšie AI riešenia do svojho softvéru, na čele s Copilot funkciou. Tá je dnes k dispozícii ako súčasť Windows 11, ako aj v kancelárskej sade Office, prehliadači Edge či v samostatnej mobilnej aplikácii.

Microsoft však do firmy OpenAI investoval niekoľko miliárd dolárov a má veľký záujem o firmu ako takú. Niet preto prekvapením, že má trochu vyššie privilégiá. Napríklad, pokiaľ chce firma niečo riešiť súkromne s vedením OpenAI, má právo zamietnuť Schillerovi účasť na stretnutí. Schiller získa dozorcovskú pozíciu neskôr v priebehu roka, zrejme v čase oficiálneho vydania iOS 18 a ďalších noviniek.

Čo sa týka samotného Phila Schillera, ten bol 30 rokov marketingovým mágom Applu. Neskôr síce oznámil, že odchádza na dôchodok, napriek tomu však dohliada na App Store a živé eventy. Aj preto má čestnú pozíciu “Apple Fellow”. Naďalej je na výplatnej listine spoločnosti a podľa zdrojov zvnútra spoločnosti je naďalej tak oddaný firme, že jej venuje až 80 hodín týždenne. Teda takmer 12 hodín každý kalendárny deň alebo 16 hodín každý pracovný deň.

Zdroj: Bloomberg

komentár
  1. Myslím si, že tam bude len s ovisnutou sánkou sledovať vývoj AI a dohadovať sa, koľko Apple zaplatí za jej využívanie. Apple strašne zaspala dobu a hlavne s tou sprostou Siri, ktorá je fakt najhlúpejšou hlasovou asistentkou na svete.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Microsoft končí s výrobou HoloLens 2

Priestorové rozhranie, ale aj málo aplikácií a príliš vysoká cena a obmedzená dostupnosť na to, aby sa produkt masovo rozšíril. Tentoraz nejde o kritiku Apple Vision Pro, reč je o Microsoft HoloLens 2.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.