Ming-Chi Kuo prináša podrobnosti k novému ultra-tenkému iPhone 17

Apple pred rokmi skúsil posilniť predaje telefónov vydaním menších modelov iPhone mini. Tie sa však príliš neujali a preto ich nahradili modely Plus, ktoré majú údajne ešte nižšiu popularitu. A tak prichádza ďalšia, ultra-tenká náhrada.

Aspoň tak to uvádza dnes už slávny analytik Ming-Chi Kuo. Tvrdí totiž, že Apple hodlá budúci rok uviesť na trh sériu iPhone 17 pozostávajúcu zo štyroch modelov. Okrem základného, Pro a Pro Max modelov však spoločnosť oznámi nástupcu dnešných Plus modelov. Budú však radikálne odlišné.

Prvým zásadným rozdielom bude veľkosť displeja. Hoci pôjde o veľký mobil, displej sa jemne zmenší na 6,6″ z terajších 6,7″. Zachová si však dynamický ostrov tak, ako to majú všetky súčasné modely. Rozlíšenie nového displeja má byť zrejme 2740 x 1260 bodov. Okrem toho ponúkne čip A19 v základnej podobe a možno konečne ten Apple 5G modem, o ktorom kolujú fámy už od roku 2018. Na zadnej strane však tento mobil ponúkne iba jeden objektív, čo je zásadný rozdiel oproti zvyšným modelom, kde môžeme očakávať dva až tri objektívy. Je však možné, že ponúkne rozlíšenie 48 megapixelov a potenciálne s tým aj 2x telephoto zoom.

Analtik ďalej tvrdí, že iPhone 17 Slim by mohol ponúknuť kovové telo zo zliatiny titanu a hliníka. Jeho najväčším lákadlom a dôvodom na kúpu však má byť extrémna tenkosť, o ktorej dnes nevieme nič, ale môžeme sa dovtípiť, že prístroj bude podobne tenký ako napríklad iPod touch či nový 11″ iPad Pro. Okrem toho by zadný fotoaparát mal byť v strednej vrchnej časti, ako to mal po dlhé roky Samsung a iné mobily s Androidom.

Analytik okrem toho vraví, že Apple mieni použiť svoj 5G modem už v ďalšom telefóne, a to v iPhone SE 4. generácie, ktorý by mohol byť predstavený už na jar budúceho roka. Výroba toho telefónu by však podľa portálu The Information mohla byť zahájená už v októbri, čo by mohlo znamenať predstavenie už začiatkom nového roka, v čase osláv Lunárneho nového roka 2025 v Číne.

Zdroj: Medium

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Predstaví Apple nový iPad mini už v septembri?

Spoločnosť Apple oznámila, že už o dva týždne sa bude konať tradičný septembrový živý prenos. Hoci vieme, že Apple na konferencii predstaví nový iPhone, kalifornský gigant zrejme predstaví aj nový iPad mini.