Microsoft končí s výrobou HoloLens 2

Priestorové rozhranie, ale aj málo aplikácií a príliš vysoká cena a obmedzená dostupnosť na to, aby sa produkt masovo rozšíril. Tentoraz nejde o kritiku Apple Vision Pro, reč je o Microsoft HoloLens 2.

Microsoft totiž uviedol na trh svoje holografické okuliare už v roku 2016 s tým, že už v roku 2019 priniesol na trh druhú generáciu. Cena okuliarov pritom štartovala na 3 500 dolároch, teda za rovnakú cenu, koľko stoja aj Apple Vision Pro. O tretej generácii produktu sa špekulovalo už v roku 2022, odvtedy sme sa však dozvedeli len toľko, že Microsoft končí s ich vývojom pre bežného spotrebiteľa a firmy.

Výroba prvej generácie HoloLens bola ukončená ešte v roku 2018 a softvérová podpora pre ne skončí v decembri tohto roku. Druhá generácia poháňaná systémom Windows 10 Holographic sa medzičasom dostáva do cieľovej rovinky s tým, že Microsoft ukončil výrobu a vypredáva skladové zásoby. Napriek končiacemu predaju firma plánuje podporovať okuliare naďalej až do konca roka 2027. Firma však s produktovou sériou nekončí úplne. Naďalej totiž pracuje na verzii “IVAS” pre armádu. Microsoft by mal zahájiť testovanie začiatkom roka 2025 a následne sa zistí, či takýto má perspektívu.

Okrem toho sa Microsoft dohodol na spolupráci s Meta. Presnejšie, kancelárska sada Office, ako aj Xbox Cloud Gaming služba sú dostupné pre headsety Quest. Firma tiež pracuje na prepojení headsetu Quest s Windows 11.

Zdroj: UploadVR

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.