iPhone SE 4. generácie bude vychádzať zo základnej verzie iPhonu 16

Čoraz častejšie sa internetom šíria správy o blížiacom sa oznámení iPhonu SE 4. generácie, ktorý by mal tentoraz úplne zmeniť dizajn a vyradiť podporu Touch ID.

Nový telefón by podľa už skôr avizovaných správ mal ponúkať dizajn prakticky totožný s dnešnými hlavnými iPhonmi. Znamená to, že by mal ponúknuť hranaté telo s displejom po celej prednej strane ako majú iPhone 12 a novšie, ale zároveň ponúkne iba jeden zadný fotoaparát tak, ako to mal naposledy iPhone XR. Na sociálnej sieti Weibo sa však objavila informácia, podľa ktorej plánuje Apple pri novom iPhone SE 4. generácie uplatniť rovnaký výrobný proces ako v prípade ešte nepredstaveného, základného iPhonu 16.

V súvislosti s tým sa dokonca naskytá možnosť, že by iPhone SE 4. generácie mohol mať dve zadné kamery. Toto je však skôr domnienka, keďže väčšina doterajších správ hovorila iba o jednom objektíve. Ten by podľa – rovnako pomerne čerstvých správ – mal ponúkať rozlíšenie 48 megapixelov.

Čo sa týka prednej strany zariadenia, tu sa dočkáme nového Akčného tlačidla, ktoré dnes ponúka iPhone 15 Pro, očakávať ho však máme už vo všetkých štyroch modeloch iPhonu 16. Na prednej strane zariadenia môžeme očakávať 6,1-palcový OLED displej s výrezom tak, ako ho má aj iPhone 14. Dynamický ostrovček teda zostáva naďalej výsadou iba číslovaných modelov.

Vnútri zariadenia môžeme, po vzore predošlých modelov, očakávať aktuálny čip (A18) a to údajne v kombinácii s 6GB alebo 8GB LPDDR5 operačnej pamäte. Telefón by sa mohol začať predávať medzi marcom a májom 2025, pričom sa spomína nárast ceny. Napriek množstvu zmien by sa však nový iPhone SE mohol pohybovať na cenovej úrovni medzi 499 a 549 dolárov. V prepočte môžeme teda čakať niečo medzi 569€ až 619€ za základný model.

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.