iPhone 16 Pro dorazí s o 10% lepšou batériou a bronzovou verziou

Nikoho neprekvapíme, keď povieme, že iPhone 16 Pro prinesie vylepšenia oproti svojmu predchodcovi. Prekvapením však môžu byť práve podrobnosti o tých vylepšeniach.

Jednou zo zmien, ktorých sa iPhone 16 Pro dočká, je kapacita batérie. Tá sa zvýši z 3,274 mAh súčasného modelu 15 Pro na 3,577 mAh, čiže o 9,25%. Z hľadiska kapacity sa podobného nárastu dočká aj iPhone 16 Pro Max, ktorý obdrží batériu s kapacitou 4,676 mAh, čo predstavuje nárast zo súčasných 4,422 mAh na modeli 15 Pro Max. No kým nárast batérie z hľadiska miliampérhodín je veľmi podobný, percentuálne to predstavuje nárast o 5,74%.

Tento nárast kapacity by sa mohol v prípade oboch modeloch pretaviť aj do vyššej výdrže batérie. Očakáva sa, že kým pri dnešných modeloch udáva Apple maximálnu výdrž 23 (Pro) alebo 29 hodín (Pro Max) na jedno nabitie, budúce modely sa dočkajú zvýšenia o hodinu. Teda pri iPhone 16 Pro môže Apple udávať výdrž až 24 hodín, pri modeli iPhone 16 Pro Max až 30 hodín na jedno nabitie.

Okrem toho sa očakáva, že Apple dobehne telefóny so systémom Android v oblasti nabíjania. Rýchlosť nabíjania je niečo, v čom kalifornský gigant dlhé roky zaostával oproti iným zariadeniam, tento rok by sa to mohlo zmeniť. Podľa istej špekulácie by totiž pripravované novinky mohli podporovať 40W rýchle nabíjanie a 20W bezdrôtové nabíjanie skrz MagSafe / Qi2.

Napokon sa očakáva, že telefóny budú mať vylepšenú podporu bezdrôtovej komunikácie. Ak sa to ukáže ako pravdivá informácia, potom môžeme očakávať podporu Wi-Fi 7 štandardu. Vďaka nemu môžu zariadenia komunikovať súčasne v 2.4GHz, 5GHz a 6GHz pásmach. Pre bežného užívateľa to znamená rýchlejšie načítavanie, nižší lag a a spoľahlivejšie pripojenie. V laboratórnych podmienkach vie Wi-Fi 7 dosiahnuť štvornásobný nárast rýchlosti prenosu dát, maximálne 40 Gbps.

iPhone 16 Pro Leak Sonny Dickson

Čo sa týka farebných prevedení, tam môžeme dnešné top modely zohnať v štyroch farbách a to v bielej, čiernej, prírodnej striebornej a modrej. Budúca generácia si zachová počet farebných prevedení, titanová čierna však bude teraz naozaj čierna. Štvrtá farba bude ružová alebo ružová zlatá. Špekuluje sa však aj o bronzovej verzii, ku ktorej sme zatiaľ nevideli žiadne úniky.

Ako by mohli tieto modely vyzerať, nám naznačuje fotografia od austrálskeho leakera Sonnyho Dicksona. Ten sa dostal do povedomia pred vyše 10 rokmi, keď zverejnil obrie množstvo informácií o pestrofarebnej ponuke iPhone 5c. Podobne živé farby môžeme očakávať aj od klasického modelu iPhone 16, ktorý bude dostupný v piatich farbách vrátane bielej, čiernej, modrej, zelenej a ružovej. Teraz môžeme čakať najživšie odtiene od čias iPhonu 12, keďže nasledujúce generácie boli postupne fádnejšie. Aj v tomto prípade máme fotodôkaz od Sonny Dicksona.

iPhone 16 Colors Sonny Dickson

Zdroj: MacRumors (#2); DigiTimes

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.