iOS 18 prináša možnosť premenovať Siri

Siri
Siri bola vstavanou súčasťou iPhonu od modelu 4S a udržala sa tam až doteraz. iOS 18 však prináša poprvýkrát možnosť premenovať si asistentku, aj keď ide o trochu zložitejší proces.

Trik spočíva v novej možnosti vokálnych skratiek, ktoré sú k dispozícii v nastaveniach Prístupnosti. Do telefónu tak možno nahrať rôzne hlasové povely, ktoré môžu poslúžiť na otváranie aplikácií, služieb a funkcií v telefóne, ale aj na dokončenie komplexnejších úloh. Vďaka všestrannému využitiu je tu však možnosť nastaviť si vlastné pomenovanie pre Siri.

Ako možno vidieť na obrázku nižšie, stačí napísať slovo, ktoré má slúžiť na vyvolanie Siri, ako napríklad “Computer”. Toto slovo následne treba povedať trikrát, aby systém rozpoznávania hlasu v telefóne vedel, ako príkaz znie vo vašom hlase. Po dokončení procesu je už možné používať hlasový povel kedykoľvek na vyvolanie asistentky.

Samotné nastavenie možno nájsť cez Nastavenia – Prístupnosť – Vokálne skratky. Následne je treba kliknúť “Nastaviť vokálne skratky” a zo zoznamu zvoliť “Siri”. Problémom podľa užívateľov na Reddite je však, že príkaz nefunguje tak plynulo ako v prípade, že má Siri svoje pôvodné pomenovanie. Teda treba najprv povedať čarovné slovo, následne počkať na zapnutie hlasového asistenta, a až teraz diktovať príkaz.

Foto: MacRumors

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť