Apple Watch Series 10 prinášajú doposiaľ najväčší displej a titanové telo

Apple Watch Series 10
Prvým produktom dnešného večera je nová generácia hodiniek. Privítajte Apple Watch Series 10 ako najväčší upgrade za posledných desať rokov. Doslova.

Najväčšou novinkou novej generácie je väčší displej, ktorý je doteraz najväčším, ktorý kedy Apple na svojich hodinkách dodával. S veľkosťou 46 mm ponúkajú až o 30% väčší displej v porovnaní so Series 6, a vďaka upravenému tvaru je dokonca jemne väčší v porovnaní s modelom Apple Watch Ultra 2. Displej je tiež o 40% jasnejší a teda lepšie čitateľný pri pohľade z boku. K dispozícii bude aj menšia 42mm verzia.

Zároveň je výrazne úspornejší oproti predošlej generácii a to aj v prípade, že máte večne zapnutý displej a hodinky nepoužívate. Kým dovedna sa displej aktualizoval raz za minútu, model Series 10 už zvládne obnovovať displej každú sekundu bez dopadu na výdrž batérie. Displej sa tiež dočká dvojice nových ciferníkov – Reflections a Flux.

Apple Watch Series 10 s hrúbkou 9,7 mm sú až o 10% tenšie a o 10% ľahšie oproti predošlej generácii, čo si vyžadovalo úpravu vnútorného dizajnu. Hodinky sa dočkali nového čipu S10, ktorý disponuje 4-jadrovým Neural Engine, vďaka čomu budú rôzne funkcie využívajúce strojové učenie ešte spoľahlivejšie a kvalitnejšie.

Okrem toho, že doterajšie zdravotné funkcie budú fungovať ešte spoľahlivejšie, umožní to vyťažiť maximum z nových funkcií. Hodinky spoločnosti Apple totiž ešte tento mesiac budú môcť detegovať a upozorniť na syndróm spánkového apnoe. Výskumy totiž dokázali, že až v 80% prípadoch nie je toto zdravotné ochorenie diagnostikované. Funkcia dorazí však aj na Apple Watch Series 9 a Apple Watch Ultra 2. K dispozícii bude vo viac ako 150 krajinách sveta vrátane USA a Japonska.

Zo zdravotných a pohybových funkcií Apple vyzdvihol senzor teploty vody a hĺbky, dvojicu funkcií pôvodne exkluzívnych pre model Ultra. S aplikáciou Oceanic+ budú môcť užívatelia spoľahlivo zaznamenávať svoje plávanie a potápanie aj s pomocou modelu Series 10. Tento model má však certifikát vodeodolnosti iba do hĺbky 6 metrov. Hodinky tiež majú vylepšené rýchlonabíjanie, kde už za 30 minút môžete nabiť 80% batérie.

Redesignovaný bol tiež reproduktor, ktorý je menší o 30% bez kompromisu voči kvalite. Ba dokonca teraz bude možné používať reproduktor pre každú úlohu, čo zahŕňa aj počúvanie hudby cez Apple Music bez slúchadiel. Túto funkciu však už skôr mali aplikácie tretích strán ako napríklad Spotify, takže ide skôr o novinku v ekosystéme Applu ako o absolútnu novinku.

Hodinky Apple Watch Series 10 budú dostupné v hliníkovom prevedení, kde bude na výber z troch farieb – striebornej, ružovej zlatej a tiež vo farbe Jet Black. Táto lesklá čierna farba bola prvýkrát uvedená na iPhone 7. Lesk je dosiahnutý pomocou silikónových čiastočiek, následne dochádza k 30-krokovému procesu anodizácie hliníka na molekulárnej báze. Spoločnosť Apple okrem toho uvedie na trh titanový model v prírodnej, zlatej a čiernej farebnej verzii. Tento model plne nahrádza doterajšie modely z nehrdzavejúcej ocele. Na trh dorazí aj nová verzia remienku Milanese Loop z titánu.

Apple tiež oznámil aktualizáciu hodiniek Apple Watch Ultra 2. Dočkajú sa nového Satin Black prevedenia, o ktorom sa špekulovalo už minulý rok. Spolu s tmavou verziou hodiniek bude na trh uvedená sada exkluzívnych remienkov Hermés, ako aj čierny Milanese Loop s novým mechanizmom uchytenia. Okrem toho vyjde vôbec prvý model Apple Watch Hermés Ultra 2, s cenou 1 399 dolárov.

Hodinky Apple Watch Series 10, ako aj tmavá verzia Apple Watch Ultra 2, budú k dispozícii už 20. septembra, záujemci si ich budú môcť predobjednať už teraz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.