Apple uvedie MacBook Pro s čipom M4 na trh ešte tento rok

Apple po rokoch zopakoval to, čo už aspoň raz spravil, a síce, že predstavil štvrtú generáciu iba pol roka po uvedení tretej.

Tento scenár sme čerstvo videli v prípade čipov M3 a M4, kde sme sa na jar dočkali uvedenia nového iPadu Pro s čipom M4. Stalo sa tak iba pol roka po uvedení počítačov s čipom M3, čo bol iMac a MacBook Pro vo viacerých svojich verziách. Teda, medzitým ešte Apple stihol uviesť MacBook Air, a to len dva mesiace pred uvedením čipu M4.

Ten sa už pochopiteľne očakáva aj v budúcich produktoch. Významným produktom v tomto prípade bude opäť MacBook Pro, ktorý môžeme očakávať zrejme už koncom roka 2024. Vyplýva to z tvrdenia analytika Rossa Younga, ktorý na sociálnej sieti X oznámil svojim predplatiteľom, že sa očakáva navýšenie výroby 14- a 16-palcových displejov v treťom štvrťroku.

O uvedení noviniek na jeseň, respektíve koncom roka, je presvedčený aj Mark Gurman. Očakáva, že Apple ešte tento rok predstaví nový MacBook Pro s čipmi M4 Pro a M4 Max, ako aj nový Mac mini. Ten ponúkne taktiež na výber z dvoch čipov, avšak na výber bude len medzi M4 a M4 Pro. V roku 2025 by mali nasledovať modely MacBook Air, Mac Studio a Mac Pro. Nie je však jasné, či sa dočkáme uvedenia nového iMacu.

Čo sa týka samotného čipu M4, ten je postavený na vylepšenom 3nm procese. Hoci má totožný grafický procesor ako jeho predchodca, došlo k zvýšeniu rýchlosti logickej jednotky o 25%. Tým pádom môžeme očakávať slušný nárast výkonu aj pri ďalších produktoch, ktoré Apple chystá.

MacBook Pro M3 Pro M3 Max

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
Siri
pokračovanie článku

iOS 18 prináša možnosť premenovať Siri

Siri bola vstavanou súčasťou iPhonu od modelu 4S a udržala sa tam až doteraz. iOS 18 však prináša poprvýkrát možnosť premenovať si asistentku, aj keď ide o trochu zložitejší proces.