Apple pripravuje väčšie Watch Series 10 a plastové Watch SE

Spoločnosť Apple sa pripravuje na uvedenie viacerých noviniek v oblasti hodiniek.

Už v uplynulých dňoch sa objavila správa, podľa ktorej by mohol Apple pri príležitosti 10. výročia vydať špeciálnu edíciu hodiniek Apple Watch. Tieto by mohli mať dokonca podobnú veľkosť ako dnešné Ultra, teda 49mm alebo až 50mm telíčko. Pre porovnanie, súčasná séria je dostupná v 41mm a 45mm prevedeniach.

S údajným únikom renderu, za ktorým stojí portál 91mobiles a ktorý nám ukazuje iba štandardný dizajn hodiniek Apple Watch (preto sme o ňom neinformovali), sa teraz stotožňuje aj novinár Mark Gurman z portálu Bloomberg. Aj on dodáva, že hodinky Apple Watch Series 10 majú byť dostupné v dvoch veľkostiach, kde jeden model bude približne rovnako veľký ako sú Apple Watch Ultra. Pracovné označenia nových modelov sú „N217“„N218“.

Tvrdí tiež, že dizajnovo netreba očakávať zázraky, a že vzhľad bude taký istý ako posledných 9 generácií – s rozdielom, že sa zväčšoval iba displej, ktorý zaberal čoraz viac miesta na prednej strane prístroja. Vzhľadom na väčšie rozmery je ale možné očakávať, že hodinky budú o trochu tenšie, keďže v nich bude viac miesta na rozloženie komponentov.

Apple Watch Series 8

Ako Apple Watch Series 10, tak Apple Watch Ultra 3, ktoré budú mať mimochodom úplne rovnaký dizajn ako terajšia generácia, disponujú novým procesorom. Zrejme ponesie označenie S10, pôjde však o celkom novú generáciu hardvéru. Treba totiž poznamenať, že čipy S6 až S9 sú totožné. Viac výkonu by mohlo do budúcna otvoriť dvere pre AI, nateraz sa však podľa Gurmana neplánuje integrácia Apple Intelligence do watchOS.

Otáznik však visí nad novými funkciami. Každá generácia hodiniek doteraz vedela priniesť nejaké vylepšenia v zdravotných snímačoch. Najčerstvejšie pracuje Apple na funkcii detekcie hypertenzie a spánkového apnoe a plán bol priniesť tieto novinky na trh koncom roka 2024. Podľa Gurmana však projekt narazil na vážne prekážky a dátum vydania je otázny. Detekcia hypertenzie žiaľ nebola dostatočne spoľahlivá, preto je možný odklad na budúci rok.

Detekcia spánkového apnoe je iná kapitola. Spolieha sa totiž na funkciu sledovania okysličenia krvi. Na ňu však má patent firma Masimo, ktorá obvinila Apple z krádeže patentov a súd jej dal preukázateľne zapravdu. Apple tak dnes nemôže poskytovať funkciu v USA, čo je kľúčový trh oboch firiem. Je však pokojne možné, keďže Apple mieni vyriešiť súdny spor do konca roka, že firma odhalí túto funkciu, ale oznámi neskoršie vydanie prostredníctvom softvérového updatu. Teda niečo, čo už Apple spravil viackrát v minulosti.

Podľa Gurmana tiež Apple experimentuje s možnosťou 3D tlače puzdier, čo by mohlo do budúcna urýchliť výrobu hodiniek Apple Watch a šetrilo by výrobné materiály. Gurman tiež poukázal na zásadnú vec – hodinky Apple Watch boli predstavené v roku 2014, uvedené na trh až v polovici roka 2015. Je preto otázne, či budú Series 10 predstavené ako výročný model alebo nie.

Mark Gurman tiež píše, že spoločnosť pripravuje novú generáciu Apple Watch SE. Apple už pri tej súčasnej dokázal zlacnieť výrobu tým, že jej zadnú stranu vytvoril kompletne z kovu namiesto použitia sklíčka. Dnes má však Apple v pláne ďalší redizajn. Spoločnosť chce vymeniť hliník za tvrdý a odolný plast. Teda materiál, ktorý použil naposledy pri iPhone 5c.

Telefón však čelil kritike, pretože – hoci bol prezentovaný ako lacnejšia voľba – recenzenti a verejnosť ho vnímala ako degradáciu kvality kvôli nepoužitiu prémiových materiálov, ako sú kovy. Na druhú stranu, tento telefón bol plnokrvný iPhone 5, rozdielom bolo iba telo, ktoré bolo vďaka „lacnému“ plastu omnoho odolnejšie oproti hliníkovo-sklenenému telu iPhonu 5 a iPhonu 5s.

komentár
  1. Ak to pojde takym smerom ako velkost iPhonov, tak o nejaky cas budu ti najskalnejsi priaznivci znacky Apple nosit na ruke nieco ako iPad.

    3
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Predstaví Apple nový iPad mini už v septembri?

Spoločnosť Apple oznámila, že už o dva týždne sa bude konať tradičný septembrový živý prenos. Hoci vieme, že Apple na konferencii predstaví nový iPhone, kalifornský gigant zrejme predstaví aj nový iPad mini.