Apple pripravuje najväčší redesign Mac mini od čias Steva Jobsa

2024 Mac mini M4 Mockup
Mac mini bol dlhé roky najmenším počítačom spoločnosti Apple, no aj keď sa technológie od jeho uvedenia zmenšili, on si naďalej zachoval rovnaké rozmery.

Dalo by sa povedať, že vďaka tomu sa v tele Mac mini nachádzalo čoraz viac vzduchu, na čo však Apple plánuje v blízkej budúcnosti reagovať. Ešte tento rok by mal totiž Apple uviesť na trh nový Mac mini s celkom novým vzhľadom a dramaticky menšími rozmermi. Poháňať ho bude v základnej verzii čip M4, vo výkonnejšej pre zmenu čip M4 Pro. Obe nesú kódové značenie J773.

Podľa informácií sa nový Mac mini približuje rozmerom k dnešnej Apple TV, ktorá má už od svojej druhej generácie (2010) tvar tmavej plastovej krabičky s rozmermi 10 x 10 centimetrov. Štvorec sa za ostatné roky odlišoval iba vo výške a konektoroch na zadnej strane. Nový Mac mini by mohol mať práve takéto rozmery, zrejme bude vyšší. Pripomenieme, že dnešná Apple TV má na výšku 3 centimetre, Mac mini má byť o trochu vyšší. Na rozdiel od multimediálneho boxu bude mať počítač hliníkové telo.

Zdroje novinára Marka Gurmana, ktoré sú s projektom oboznámené, popisujú nový Mac mini ako “iPad Pro v malej krabičke.” Na zadnej strane počítača sa podľa dostupných informácií nachádzajú aspoň tri USB-C porty, ako aj HDMI port a napájací kábel. Ako bolo uvedené už vyššie, počítač vyjde v dvoch výkonnostných verziách. Prvá, so základným čipom M4, má byť uvedená v blízkej dobe, kde už tento mesiac začína výroba. High-endová verzia s čipom M4 Pro sa začne vyrábať až v októbri, je preto otázne, či stihne vydanie do vianočných sviatkov.

Mark Gurman takisto tvrdí, že M4 bude vôbec prvou generáciou, ktorá bude mať zastúpenie vo všetkých Macoch. Ako rýchlo sa podarí tento plán naplniť, je však otázne. Otázna je napokon aj cena. Síce to vyzerá, že počítač bude lacnejší na výrobu, otázne však je, či sa spolu s tým zníži aj predajná cena.

2024 Mac mini M4 Mockup

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.