Apple predstavil nový iPad mini 7. generácie

iPad mini 7
Ako blesk z jasného neba dnes Apple predstavil nový iPad mini 7. generácie, ktorý prináša podporu Apple Intelligence a s tým spojený výrazný nárast výkonu.

Najmenší iPad mini bude totiž hneď jedným z najvýkonnejších. Novinku poháňa čip A17 Pro z minuloročného iPhonu 15 Pro, čo predstavuje dvojgeneračný posun. Čip vyrobený s pomocou 3nm procesu ponúka 30% nárast logického a 25% nárast grafického výkonu a prináša tiež podporu pre hardvérové trasovanie lúčov a pre vývojárov hier funkcie ako Dynamic Caching a hardvérový mesh shading. Samotný čip pozostáva zo 6-jadrového procesoru a 5-jadrovej grafiky.

iPad mini 7 tiež disponuje relatívne novou technológiou Wi-Fi 6E, ktorá sľubuje dvojnásobný nárast rýchlosti oproti predošlej generácii zariadenia. Svoje tiež spraví Bluetooth 5.3, kým v predošlom modeli sme našli Bluetooth 5.0. V rámci konektivity si samozrejme zachováva aj voliteľnú 5G podporu a vstavanú eSIM kartu. Čerešničkou na torte je rýchlejší USB-C port s rýchlosťou prenosu až 10 Gbps.

iPad mini 7

Fotoaparát na zadnej strane tabletu je aj naďalej 12-megapixelový s clonou f/1.8 a digitálnym zoomom 5x. Vďaka dostupnému výkonu však budú fotky aj tak o niečo lepšie vďaka Smart HDR 4. Displej tabletu je taktiež rovnaký, 8.3-palcový Liquid Retina displej s rozlíšením 2266 x 1488 pixelov pri 326 ppi hustote. K tabletu je možné pripojiť Apple Pencil s USB-C alebo Apple Pencil Pro, ktorá na rozdiel od predchodkyne ponúka funkcie Hover, Barrel Roll, haptickú odozvu a podporuje službu Find My.

Apple tiež spravil zvláštnu zmenu a to, že presunul ovládanie hlasitosti na vrchnú hranu zariadenia, kým doteraz boli tieto tlačidlá na ľavej hrane. Tablet bude k dispozícii 23. októbra v štyroch farebných prevedeniach – Vesmírnom šedom, Modrom, Fialovom a Hviezdnom (Starlight). Dochádza tiež k ďalšiemu nárastu úložiska, kde základný model za nezmenenú cenu 599 € už ponúka 128GB úložisko. Okrem toho budú k dispozícii aj 256GB verzia od 729 € a poprvýkrát aj 512GB verzia od 979 €.

iPad mini 7

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Na internete sa objavil unboxing MacBook Pro s M4 procesorom

Spoločnosť Apple túto jeseň predstavila iba časť noviniek na čele s iPhone 16, v blízkej dobe k nim však doplní nové počítače a tablety. Jedným z plánovaných a zatiaľ nepredstavených zariadení je aj MacBook Pro s čipom M4. Ten sa však už teraz objavil na internete.
pokračovanie článku

Microsoft končí s výrobou HoloLens 2

Priestorové rozhranie, ale aj málo aplikácií a príliš vysoká cena a obmedzená dostupnosť na to, aby sa produkt masovo rozšíril. Tentoraz nejde o kritiku Apple Vision Pro, reč je o Microsoft HoloLens 2.