Apple pozastavil vývoj Vision Pro 2

História nás už naučila, že s novým systémom prichádza nový hardvér. Apple Vision Pro 2 však tak skoro neuvidíme.

Apple v priebehu uplynulých 12 mesiacov postupne okliešťoval tím ľudí pracujúcich na druhej generácii svojho headsetu. Napokon na projekte nezostal pracovať nik a spoločnosť už mala informovať výrobcov komponentov, že pozastavuje prácu na projekte. Apple namiesto toho mieni intenzívnejšie pracovať na lacnejšej, základnej verzii headsetu Apple Vision. Od neho si spoločnosť sľubuje razantné zníženie ceny. Tá by sa mohla pritom hýbať niekde na úrovni drahších verzií iPhonu 15 Pro a Pro Max, ktoré sa hýbu v rozmedzí od 1 829 € do 1 949 € v prípade 1TB konfigurácie.

Zníženie ceny je však vec, s ktorou má Apple veľký problém. Lacnejší model by mal ponúknuť zrejme menej kamier a senzorov, možno nižšie úložisko, a jednoduchší remienok. Spoločnosť však trvá na zachovaní displejov, ktoré predstavujú jednu z najdrahších, ak nie najdrahšiu, súčasť zariadenia. Rovnako tak chce Apple znížiť váhu lacnejšieho Vision headsetu. Tieto a ďalšie zmeny, ako aj dôraz na zníženie výrobnej ceny, sú však dôvodom, prečo spoločnosť stále nemá prototyp. Na projekte pritom pracuje od roku 2022 a plánoval ho vydať do konca roka 2024. V súčasnosti to však vyzerá, že sa produktu nedočkáme skôr ako na konci roka 2025. To už bude na trhu zrejme so systémom visionOS 3.

Jeden z dodávateľov komponentov pre súčasný Apple Vision Pro headset tiež pre portál The Information uviedol, že v máji znížil výrobu o 50%. Kalifornský gigant znížil čísla v dôsledku nižších predajov. Doteraz bolo vyrobených menej ako 500 000 kusov a neočakáva sa, že by sa toto číslo do augusta nejak závratne zvýšilo.

Zdroj: The Information

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
Siri
pokračovanie článku

iOS 18 prináša možnosť premenovať Siri

Siri bola vstavanou súčasťou iPhonu od modelu 4S a udržala sa tam až doteraz. iOS 18 však prináša poprvýkrát možnosť premenovať si asistentku, aj keď ide o trochu zložitejší proces.