Apple plánuje osadiť slúchadlá AirPods infračervenými senzormi

Spoločnosť Apple sa v najbližších rokoch odhodlá k ďalšiemu odvážnemu kroku v oblasti zvuku. Tvrdí to analytik Ming-Chi Kuo, ktorý je presvedčený, že budúca verzia AirPods slúchadiel nás bude tak trochu sledovať.

Analytik tvrdí, že budúci model AirPods, ktorý zrejme bude uvedený na trh v roku 2026, obdrží sadu infračervených senzorov. Má ísť o rovnaký senzor, ktorý nájdeme už dnes vo Face ID na iPhone a iPade. Dôvodom, prečo by slúchadlá mali disponovať dodatočným senzorom, však bude využitie s okuliarmi Apple Vision Pro. 

Infračervené snímače majú sledovať zmeny okolia a pohyb užívateľovej hlavy. Tieto informácie posunú do okuliarov Vision Pro, ktoré následne upravia priestorový zvuk tak, aby znel čo najvierohodnejšie. Napríklad teda, ak užívateľ pozerá priestorové video či aplikáciu so zvukmi, hlasy a zvuky najbližšie k užívateľovi budú znieť zreteľnejšie. 

Senzory by mal dodávať Foxconn. Ten vie podľa analytika vyrobiť prvú várku o objeme 10 miliónov kusov. Analytik ďalej nepovedal, o ktoré AirPods slúchadlá pôjde, môžeme sa však dovtípiť, že pôjde o novú generáciu AirPods Pro. Práve tieto slúchadlá totiž, avšak len v revízii s nabíjacím puzdrom s USB-C konektorom, ponúkajú exkluzívnu podporu priestorového zvuku.

Zdroj: AppleInsider

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Microsoft končí s výrobou HoloLens 2

Priestorové rozhranie, ale aj málo aplikácií a príliš vysoká cena a obmedzená dostupnosť na to, aby sa produkt masovo rozšíril. Tentoraz nejde o kritiku Apple Vision Pro, reč je o Microsoft HoloLens 2.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.