Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Apple Maps
Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.

Iba pred pár týždňami sme priniesli správu, podľa ktorej sa Apple chystá uviesť funkciu Look Around v množstve krajín, medzi ktoré patrí aj Slovensko. Pre vysvetlenie, jedná sa o podobnú funkciu akou je Google Street View, odlišuje sa však kvalitnejším zapracovaním hĺbkového efektu do fotiek, svižnejšími animáciami a možnosťou zobraziť ikony podnikov či inštitúcií, ktoré majú registrované svoje údaje v službe. Táto funkcia zrejme v dohľadnej dobe dorazí na Slovensko, keďže flotila vozidiel Subaru Impreza s nemeckými poznávacími značkami, skenovacou technikou a odkazmi na oficiálny web maps.apple.com/imagecollection brázdi ulicami nielen Bratislavy.

Po otvorení vyššie spomenutého linku vám totiž web zobrazí informáciu, podľa ktorej dochádza k mapovaniu Slovenska pomocou vozidiel aj chodcov. Chodci sú v súčastnosti prítomní len v Bratislavskom kraji a to v čase od 3. do 27. septembra 2024, kedy budú fotiť krajinu. Vozidlá naopak brázdia cesty všetkých krajov a to už od 22. augusta do 10. októbra 2024. Odkazujúc na web sa pritom Apple zaväzuje chrániť súkromie užívateľov, ktorí môžu touto cestou zverejňovať svoje pripomienky, ako je napríklad žiadosť o cenzurovanie EČV či domu.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.