AirPods 4 vyjdú v dvoch verziách, AirPods Max prinesú nové farby

Ďalšou novinkou v ponuke spoločnosti Apple je nová generácia slúchadiel – AirPods 4. Noviniek sa však dočkajú aj línie AirPods Pro a AirPods Max.

Štvrtá generácia slúchadiel AirPods sa dočkala ďalšieho redizajnu, kde spoločnosť vychádza z viac ako 15 miliónov 3D skenov uší, aby dokázala prispôsobiť dizajn pre čo najväčšie množstvo užívateľov. Výzor sa zmenil aj vnútri, čo sa pretaví do radikálne vylepšenej kvality zvuku. S novým dizajnom pribudlo aj nové Quick Press senzorové tlačidlo. S ním môžete pozastaviť a spustiť hudbu alebo ovládať telefonické hovory.

Srdcom nových slúchadiel bude čip H2, vďaka čomu už aj bežné AirPods slúchadlá budú podporovať personalizovaný priestorový zvuk. Pohybové gestá pre zmenu umožnia ovládať Siri pohybom hlavy, s príkazmi „Áno“ a „Nie“. Môžete tak prijať alebo zrušiť hovor.

AirPods 4 budú k dispozícii aj v drahšej verzii s aktívnym potláčaním šumu (ANC). Táto verzia prináša najobľúbenejšie funkcie slúchadiel AirPods Pro aj do „bežného“ modelu. Nielen, že vás už okolitý šum len tak nevyruší, ale funkcia adaptívneho zvuku a transparentnosti sa postará o vyššiu bezpečnosť užívateľa. Funkcia Conversation Awareness pre zmenu stlmí hlasitosť hudby ak detegujú, že sa s niekým rozprávate, a následne znovu zvýši hlasitosť, keď dohovoríte.

Apple tiež prerobil nabíjacie puzdierko. Dostáva USB-C konektor, podporu bezdrôtového nabíjania pomocou štandardov Qi a MagSafe vrátane možnosti použitia nabíjacieho „puku“ Apple Watch. Puzdro je najmenšie, aké kedy Apple vyrobilo, a postará sa o celkom 30 hodín batérie. Tiež pribudla podpora Find My technológie.

Nové slúchadlá AirPods 4 budú k dispozícii za 129 dolárov alebo 179 dolárov v závislosti od podpory ANC. K dispozícii budú 20. septembra, s predobjednávkami už dnes.

Spoločnosť Apple tiež oznámila zdravotné novinky pre AirPods Pro 2, určené na ochranu sluchu. Pasívne potláčanie hlasitosti bude odteraz štandardne zapnuté. Pribudne však aj možnosť spraviť si audiometrické vyšetrenie sluchu. Jedná sa o klinicky testovaný a lekármi autorizovaný 5-minútový test, ktorého výsledky bude možné zdieľať so svojim lekárom či zdravotnou poisťovňou. Apple sa opiera o zistenie, že prieskum, ktorý zistil, že množstvo američanov si naposledy vykonalo takéto vyšetrenie pred piatimi rokmi alebo dávnejšie.

Napokon, Apple aktualizoval slúchadlá AirPods Max. Tu sme sa však dočkali iba oznámenia nových farieb a USB-C konektoru. Slúchadlá si pritom zachovajú cenu 549 dolárov, naďalej pôjde o štvorročný hardvér z roku 2020.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.