Toto sú ďalšie novinky, ktoré údajne prinesie iOS 17

iOS 17 Logo
V posledných dňoch sa začalo viac rozprávať o tom, aké novinky prinesie operačný systém iOS 17 na naše telefóny. A hoci informácie doteraz prichádzali z dvoch zdrojov z USA, dnes tu máme zdroj z Číny.

Čínsky zdroj má pritom už istú dávku relevancie za sebou, nakoľko v minulosti správne oznámil, že iPhone 14 a iPhone 14 Plus vyjdú v žltej farebnej verzii. Tento istý užívateľ na svojom profile zverejnil sedem vecí, ktoré by sme mohli očakávať od novej verzie operačného systému iOS.

O viacero z nich sme už pritom mohli počuť skôr. Konkrétne vraví, že iOS 17 redesignuje Control Center alebo Ovládacie centrum, ktoré sa vysúva z pravého horného rohu obrazovky a umožňuje rýchlo ovládať hlasitosť a jas, pristupovať k niektorým aplikáciám či rýchlo meniť niektoré nastavenia telefónu ako je zapnutie/vypnutie WiFi. Viac podrobností o redesigne však nepovedal.

iOS 16 Wallpaper Limit Reached
Ktovie, či sa zvýši terajší limit 200 pozadí na viac.

Novinkou podľa zdroja je však možnosť zmeny veľkosti písma na zamknutej obrazovke, ako aj nové emoji wallpapery a ďalšie funkcie, ktoré užívateľ nepriblížil. Pribudne možnosť zdieľať svoju zamknutú obrazovku s inými užívateľmi. Teda podobne, ako to dnes Apple umožňuje užívateľom Apple Watch s ciferníkmi. Okrem toho môžeme podľa leakera očakávať, že iOS 17 prinesie možnosť vidieť texty skladieb z Apple Music na zamknutej obrazovke.

A keď už sme spomenuli hudbu, Apple Music sa dočká nového, zjednodušeného rozhrania. Toto rozhranie má uprednostniť viac grafiky a obrázkov a menej textu. Aj keď to zrejme závisí od sekcie, kde sa užívateľ práve nachádza.

Ďalej môžeme očakávať vylepšený ovládač blesku. Teda za predpokladu, že používate blesk na zadnej strane telefónu ako žiarovku. V takom prípade poteší, že Apple terajšie, prakticky skryté nastavenie jasu s piatimi úrovňami (0%, 25%, 50%, 75%, 100%) vymení za posuvník, aký už dnes používame na hlasitosť a jas displeja.

Finálnou novinkou je možnosť premenovať priečinky aplikácií v Knižnici aplikácií, teda vo veľkej ponuke aplikácií, ktorú nájdete úplne napravo od domovskej obrazovky spolu s vyhľadávačom aplikácií. S tým príde aj možnosť organizovať si aplikácie do vlastných priečinkov.

Zamknuté obrazovky v iOS 16 sa dočkali zásadného redesignu s možnosťami úpravy.

Zdroj: Weibo; 9to5mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

V roku 2023 generovalo 69 herných spoločností na Slovensku obrat vo výške 70 miliónov EUR, herný priemysel zaznamenal prvý výraznejší pokles

Slovenský herný priemysel zaznamenal v roku 2023 prvýkrát výraznejší pokles. Celkový obrat klesol z 77,1 milióna EUR v roku 2022 na 70 miliónov EUR. Momentálne na Slovensku pôsobí 69 herných spoločností, ktoré zamestnávajú 1017 pracovníkov, čo taktiež predstavuje pokles oproti 1080 v roku 2022.
pokračovanie článku

Na internete sa objavil unboxing MacBook Pro s M4 procesorom

Spoločnosť Apple túto jeseň predstavila iba časť noviniek na čele s iPhone 16, v blízkej dobe k nim však doplní nové počítače a tablety. Jedným z plánovaných a zatiaľ nepredstavených zariadení je aj MacBook Pro s čipom M4. Ten sa však už teraz objavil na internete.
pokračovanie článku

Microsoft končí s výrobou HoloLens 2

Priestorové rozhranie, ale aj málo aplikácií a príliš vysoká cena a obmedzená dostupnosť na to, aby sa produkt masovo rozšíril. Tentoraz nejde o kritiku Apple Vision Pro, reč je o Microsoft HoloLens 2.