CES 2012: fotogaléria nových ultrabookov

Ultrabook nie je len ľudové pomenovanie tenkých notebookov. V skutočnosti je názov Ultrabook chránený ochrannou známkou spoločnosti Intel a používať ho môžu len produkty spĺňajúce dané kritériá. Ultrabooky musia mať Intel procesory so zníženou spotrebou elektrickej energie, menej ako 21 mm hrúbku, minimálne 5 hodinovú výdrž batérie a menej ako 1,4 kg. V Las Vegas bolo tento týždeň predstavených niekoľko ultrabookov, ktoré siahnu na predajnosť MacBooku Air.

MacBook Air bol naposledy aktualizovaný 20. júla 2011. Ďalší upgrade hardvéru by mal prísť v Apríli. Bude určite obsahovať nové procesory Ivy Bridge a šeptá sa aj o uvedení 15″ modelu. Zdroj: apple.com /files/pictures/ces12_to­shiba_satelli­te.jpg .(Toshiba Satellite) *] *** Toshiba Satellite 14″. Zdroj: pcmag.com.

Samsung Series 5

Samsung Series 5 Ultra 13″. Zdroj: theverge.com.

Samsung Series 9

Samsung Series 9 15″. Zdroj: notebookreview­.com.

LG Z330

LG Z330 13″. Zdroj: theverge.com.

Lenovo ThinkPad T430u

Lenovo ThinkPad T430u. Zdroj: theverge.com.

Lenovo IdeaPad U310

Lenovo IdeaPad U310. Zdroj: theverge.com.

HP Envy 14 Spectre

HP Envy 15 Spectre. Zdroj: zive.cz.

Dell XPS 13

Dell XPS 13. Zdroj: zdnet.com.

Acer Aspire S5

Acer Aspire S5. Zdroj: arstechnica.com.

komentárov
  1. Clanok som si ani neprecital.. rychlo som si presiel fotky..a na konci som sa zasmial :) uz ma neprekvapi, ked Apple vymysli nejaky revolucny produkt.. tak konkurencia sa zacina prebudzat a hladaju napady.. nakoniec dojdu na to,,ze najlepsi napad je kopirovanie dokonaleho dizajnu :) Prvy all-in-one pocitac bol Macintosh..(1984) – kde boli este vtedy all-in-one pocitace???.. potom prisiel iPod, iTunes, App Store, iPhone, MacBook Air, iPad.. nemam k tomu co dodat..

    0
    0
  2. preco sa skoro vsetky podobaju na MB Air? Jedine to Lenovo mi pride aspon trochu ine ale vsetky ostatne vyzeraju ako zmena farby na tom istom produkte :D

    0
    0
  3. je haluz ze do takeho uzkeho priestoru sa da vsetko napratat .. som zvedavy na 20.jul , je to super napad, bohuzial slabe grafiky tam stale su :/.. inak 15″ air by bol super .. to som zvedavy

    0
    0
  4. Tak Samsung sa zase predviedol. Predstavil úplnú kópiu MBA. A tak ma napadá že keď ani v jednom nie je mechanika CD fakt vychádza z módy.

    0
    0
  5. Vaša hlúposť ma tak bolí , že až. Síce tiež mám rád MB Air , ale ! Čo tak strašne kriste kopírujú ? Obdĺžnikový a tenký tvar ? To , že všetci chcú ľahké a prenosné notebooky znamená to , že aj ostatný výrobcovia sa musia prispôsobiť… A čo podľa vás sa dá také prevratné v dizajne vymyslieť aby to nebola kópia ? Však je to smiešne ako tu vykrikujete ako celý svet kopíruje apple

    0
    0
  6. Nech je to tenke, nech sa to podoba, furt tam bude aids windows ten zabije vsetkych kopirovacov. Uz sa tesim na porovnavacky boot/resume/battery time, stavim lavu oblicku na mac :-)

    0
    0
  7. Richard, ste hňup. Pozrite si napríklad, aké klávesnice boli používané do času, kedy Apple začalo používať ich súčasné a aké používajú ostatní výrobcovia teraz – takmer rovnaké. Ďalej touchpad – kým sa naň nezameral Apple a nezväčšil ho v unibody dizajnoch, všetci mali menšie touchpady. Reproduktory nezastrčené kdesi na spodku, ako na bokoch klávesnice, sú takisto spopularizované MacBookmi, ak sa nemýlim, rovnako aj využívanie skla. Imitovanie hliníka a využitie kovov na telo takisto.

    Pozrite sa na ten model od HP – veď sa z diaľky ledva dá rozoznať od MacBooku Pro.

    0
    0
  8. tak zase niesu zle.. len by mi chybal mac os x, ale nech ma apple konkurenciu, cele roky dava sh…tne grafiky ako gma950 a az nedavno dal konecne 320m a podobne.. musi aj na nich niekto tlacit… :)

    0
    0
  9. @Richard Ultrabooky mohli vymyslieť aj pred Applom. Ale nikto nemal odvahu začať predávať notebook bez mechaniky a bez HD. Dokonca si Dell robil reklamu založenú na tom, že on predáva kompletný notebook (s CD mechanikou) na rozdiel od Apple. Všimni si klávesnicu – už všetci prevzali typ klávesnice z Apple (medzery medzi písmenami).

    Článok by mohol uviesť aj tabuľku rozdielov. Niektorí výrobcovia urobili svoje ultrabooky plastové a niektorí tam zas dali klasický HD.

    0
    0
  10. Richard: napr. klinovity tvar od hrubsieho k tensiemu. Alebo celkovu zaoblenost. Alebo klavesnicu. To kopiruju. Preco neurobia placku, bez klinu od hrubsieho k tensiemu?

    Mimochodom, Richard, uvedomujes si, ze s napadom posunut klavesnicu dozadu pod displej a nechat opierky na ruky prisiel ako prvy Apple so svojim PowerBookom radu 100? Odvtedy to maju tak vsetci. Trackpady detto.

    Ani nejdem vraviet o Unibody tele. Keby nebolo Apple, tak by NIKTO z tychto slendrianov nebol ochotny vrazit take prachy do vyvoja a vyroby (ktora je velmi draha – kusove obrabanie vodou a laserom).

    Staci?

    0
    0
  11. @Richard Z velkej casti s tebou suhlasim
    Mam MackBook 3ti rok a viem, ze moj buduci pocitaci bude urcite MacBook Air nekupil by som si ziadny z tychto predstavenych NB.Napriek tomu tvrdit stale to iste ako kazdy kopiruje je uz trapne a obmedzene.Len tak dalej nech robia aj ostatni vyrobcovia kvalitne produkty a nech sa pokusaju predbehnut Apple.Pre koncoveho spotrebitela moze byt konkurencia len a len vyhoda =) O to viac sa bude apple snazit a nam sa do ruky dostanu lepsie a krajsie produkty.

    0
    0
  12. Richard. tak ako je mozne ze apple vzdy pride s novym a revolucnim dizajnom? Kam sa potom posuvaju ostatne znacky ked stale iba dotahuju za najsilnejsim?

    0
    0
  13. asi by mali všetci okrem Apple začať vyrábať len okrúhle, alebo štvorcové booky, aby náhodou nekopírovali MB Air, však? lebo niekto za zameria trochu na estetiku a hneď to musí byť kópia niečoho od Apple, lebo len ten môže byť prvý…

    0
    0
  14. 2 Richard – to aj Apple si ma zakazdym povedat “čo podľa vás sa dá také prevratné v dizajne vymyslieť”? Preco sa to jemu dari (telefon, tablet, notebook) a ostatnym by sa nemalo? Skus sa nad tym zamysliet tymto sposobom…

    0
    0
  15. To hp je nehorazne kopírovanie a lenovo vôbec nemá zmysel pre dizajn… nechápem ako to môže niekto kúpiť…
    Macbook je proste naj…

    0
    0
  16. Ja mam MB Air. Nadavam nan, idem ho predat, OS MAC Lion je v plienkach, chybaju nan programy na kompatibilitu a celkovo mnoho veci je tam nelogickych, co mi vadilo pri Windows, ale vidim, ze ani MAC je este horsi. Takze velke sklamanie..

    MBA je hracka, image, stroj pre pubertakov, nevhodny na beznu pracu. Idem ho vymenit za Asus Zenbook.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Predstaví Apple nový iPad mini už v septembri?

Spoločnosť Apple oznámila, že už o dva týždne sa bude konať tradičný septembrový živý prenos. Hoci vieme, že Apple na konferencii predstaví nový iPhone, kalifornský gigant zrejme predstaví aj nový iPad mini.