CES 2012: aktualizovaný Asus Transformer Prime

Má to štyri jadrá a osem milimetrov, čo je to? Tablet, ale aj ultrabook od Asus — Transformer Prime. Vlastne, odkedy bol v novembri predstavený, nezískal si taký rešpekt u používateľov ako sa očakávalo alebo aký mu prikladali médiá. Na CES 2012 bol oznámený príchod jeho nového súrodenca a možnosť upgradu Androidu 3.2 na Ice Cream Sandwich. Nádej na úspech sa znova vrátila. Faktom ostáva, že svojimi parametrami je tento produkt výnimočný. Tie však nehrajú tú hlavnú rolu.

Špecifikácie TF201

  • displej 10,1″ LED s rozlíšením 1280 × 800
  • OS Android 3.2 Honeycomb, po novom upgradovateľný na 4.0 Ice Cream Sandwich
  • Procesor NVIDIA Tegra 3 so štyrmi jadrami na frekvencii 1,3 GHz
  • Pamäť 1GB RAM
  • Disk 32 alebo 64 GB SSD
  • Výdrž batérie 12 hodín alebo 18 hodín, keď je zapojený v prenosnom docku, ktorý ho mení na ultrabook
  • Webkamera 8MPx zo zadnej strany a 1,2 MPx spredu.

Transformer Prime TF201. Zdroj: asus.com hrubý 8,3 mm sa dá zasunúť do docku Eee Station, ktorý obsahuje klávesnicu, USB port, multi-touch touchpad, ďalšiu batériu a čítačku SD kariet. Po zapojení vyzerá tablet ako ultrabook a vydrží o 6 hodín dlhšie.

Asus je momentálne súdený kvôli názvu Transformer Prime americkou spoločnosťou Hasbro, vyrábajúcou hračky a spoločenské hry. Tá žiada finančnú kompenzáciu a premenovanie produktu firmy Asus.

TP TF201

Pôvodne bol TF201 expedovaný s operačným systémom Honeycomb. Mal zamknutý bootloader, takže sa systém nedal preinštalovávať, s čím boli používatelia veľmi nespokojní. Asus k tomu vydal stanovisko, že uzavretosť systému súvisí s požiadavkami poskytovateľov digitálneho obsahu pre Android (Google Music, atď.). Včera prezentoval CEO Asusu Jen-Hsun Huang, že Transformer Prime bude upgradovateľný na Ice Cream Sandwich. Ak budú vlastníci TF201 využívať upgradovateľnosť na ICS, pravdepodobne budú zbavení záruky alebo aspoň možnosti používať niektoré aplikácie z Android Marketu.

TP TF201

V utorok na CES 2012 bol predstavený ďalší tablet Transformer Prime TF700T s väčším rozlíšením displeja a dvojmegapixelovou kamerou z prednej strany. Čiastočne je zmenený aj dizajn zadného panelu. Dock pre obe verzie ostáva rovnaký.

Špecifikácie TF700T

  • displej 10,1″ LED s rozlíšením 1920 × 1200
  • OS Android 4.0 Ice Cream Sandwich
  • Procesor NVIDIA Tegra 3 1,3 GHz
  • Pamäť 1GB RAM
  • Disk 32 alebo 64 GB SSD
  • Webkamera 8MPx zo zadnej strany a 2 MPx spredu.

Kedy bude dostupná novšia verzia nie je známe, ale pravdepodobne to bude už v druhom štvrťroku 2012. Na Slovensku sa ceny aktuálne dostupného TF201 pohybujú okolo 600 EUR.

TP TF700T a MeMo Eee Pad

Na CES 2012 Asus predstavil okrem vylepšeného tabletu Transformer Prime aj 7″ Eee Pad MeMo. Zdroj: cultofandroid­.com.

komentárov
  1. prvy transformer bol ako ipad 1 a teraz sa zmenil jeho styl na ipad 2 :D …tym neni naozaj nic svate :D ….aj napr. ultrabook asus zenbook sa velmi podoba macbooku air, pritom napr. ultrabook acer sa ovela viac odlisuje …a pritom sam vlastnim asus notebok ehehe

    // odkaz pre spravcu webu, to antispam policko ktore nemame vyplnat by sa dalo jednoducho skryt aby nam to nebilo do oci ;)

    0
    0
  2. “Ak budú vlastníci TF201 využívať upgradovateľnosť na ICS, pravdepodobne budú zbavení záruky”

    Toto ma pobavilo :D

    0
    0
  3. Jedného dňa sa možno pomýlia a skopírujú aj názov a značku. Vyzerá ako lacnejšia kópia MBA – tvar, klávesnica, … Prečo vlastne píšete na MacBlogu o produktoch Asus?

    0
    0
  4. Zabudli ste spomenut taku “drobnost” tykajucu sa ATP, zrejme hlavny dovod na redizajn – nefungujuce GPS u sucasneho modelu…

    0
    0
  5. fuj..nechutne draha klavesnica a nepodareny tablet od asus-u ..a cena aka ? okolo 1000 USD ze ? volim radsej ipad 2 alebo 3 + klavesnica od apple :)

    0
    0
  6. konecne sa mi splnil sen:

    rano uvarit kavu, otvorit http://www.macblog.sk a precitat si o ASUSE hned na prvej strane.

    dakujem

    vzdy som si myslil ze toto je MACblog a nie ASUSblog :((((

    p.s. svoj iPad2 by som za tuto obludu urcite nemenil :D

    0
    0
  7. v scom sa to rpeboha podoba na nejaky vyrobok Apple? Ze samotna obrazovka / pad sa podoba na iPad? To ju mali spravit kruhovu?
    Ze sa klavesnica podoba na applacky book? Vsetky klavesnice (99,9%, su aj uchylne pokusy o nieco ine) sa na seba podobaju, apple neurobil prvu klavesnicu na svete a aj ta jeho sa na nu podoba.

    Nic take, ako transformer Apple nema, ale to by ste museli uznat, ze konecne niekto urobil nieco ine a nie je to Apple…

    0
    0
  8. 2 exo – s tou klavesnicou nesuhlasim, su noteboky PRED modelom MacBook White a PO nom – neexistuje ani jeden notebook vcetne Apple, ktory by mal klavesnicu ako mal MBW – Apple “vykradol” sam seba a tuto klavesnicu nasadil neskor aj do Pro rady a odvtedy tento styl klavesnice kopiruje neskutocne mnozstvo inych vyrobcov – zacal s tym myslim Sony, potom HP a dalsi… Mozes sa aj na hlavu postavit, ale ak to overis je to tak. Ta klavesnica ma nieco do seba a Applu sa mimoriadne podarila – ergonomia pisania na nej je skvela, ma akuratny zdvih, tvrdost, velkost klaves, rozostupi medzi nimi… Necudujem, sa ze sa ju snazia vsetci kopirovat, ale nepovazujem to ani za nic mimoriadne zle. Ale nehovor, ze to tak nie je…

    0
    0
  9. 2 iRemen, premrza – o tom Vaie x505 som nevedel. Ked som pozeral “historiu” tejto klavesnice a porovnaval ju s modelmi z roku 2006 (kedy sa objavila v MacBooku) a rok dozadu, malo aj Sony stale klavesnice nie moc podobne tej X505 alebo MacBook-ovej. Masovo sa zacali objavovat (aj u Sony) az po roku 2006, kedy uz Sony prebral minimalne aj layout (nie je taky preplacany a natlaceny ako u tej x505 a v podstate vsetkych notebookovych klavesnic) od MB a zacali sa tie klavesnice podobat jedna druhej. Ale dizajn je skutocne velmi podobny tej zo Sony Vaio X505… Takze s tou inspiraciou a kopirovanim dizajnu to bolo so Sony a Apple zrejme naopak.

    0
    0
  10. nic lepsie ako podmienka v zmluve: bud stary system alebo zaruka…
    a potom mi niekto povedzte ze prejdi na Android :D
    kupis telefon/tablet a ak o mesiac vyjde novy system aj tak nemozes upgradovat…na mojom iPhone 3GS namiesto povodneho iOS3 bezi krasne iOS5, toto mi asi android neda ze?

    0
    0
  11. mrzo, mrzo… ty pravdu vidiet nechces, ani ked ti ju natlacia do oci.

    Jakub, si si isty, ze mas pravdu? Nemas. Ono je to uplne inak, ale to ty nepochopis, skoda vysvetlovat… ale porovnavat milon prisposobenych verzii Androida s jednou jedinou verziou iOS je divne, nie? Funguje ti na tvojom 3GS Siri na 100%?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.