Apple po varovaní polície opravil chybné umiestnenie austrálskeho mesta

Mapy od Apple sa aj po personálnych zmenách v Apple stali opäť stredobodom pozornosti, no opäť len v negatívnom svetle. Postarala sa o to austrálska polícia, ktorá varovala používateľov pred používaním máp od Apple, keďže ich môžu dostať do života ohrozujúcej situácie. Mesto Mildura v nich totiž bolo 70 kilometrov mimo skutočné umiestnenie. Aby toho nebolo málo, v Apple mapách sa toto mesto nachádzalo v nebezpečnom teréne bez mobilného signálu.

Minimálne na tomto mieste však už používatelia kvôli mapám od Apple neuviaznu. Spoločnosť už aktualizovala mapy a navigácia do mesta Mildura vás zavedie tam, kam má. Výsledkom nášho hľadania bola v čase písania článku stále Mildura na pôvodnom nesprávnom mieste, no zároveň bola viditeľná aj Mildura na správnom mieste.

Zaujímavosťou je, že Mildura bola rovnako umiestnená aj v oficiálnom geografickom zozname Austrálie, ktorý obsahuje všetky mestá s ich presnými súradnicami. V zozname je taktiež Mildura, čo je skutočné mesto, aj Mildura Rural City, čo je miesto kam navigovala navigácia od Apple.

komentár
  1. Takže agentura pro uvádění informací na pravou míru má k tomuto článku následující poznatky:

    Ještě bych rád předeslal, že mě nové mapy docela štvou, protože tam nefunguje vyhledávání tak jak jsem byl z Googe map zvyklý, o leteckém pohledu ani nemluvím, to je skoro tak špatné jako Bing mapy.

    1/ Původní informace pochází z článku http://www.abc.net.au/worldtoday/content/2012/s3651003.htm a když si ho přečtete, tak zjistíte že hlavní informace se ani tak netýkala Apple map, ale nástrah cestování do odlehlých oblastí Austrálie s ohledem na spoléhání se na nové technologie obecně. Tedy dostupnost GSM signálu, špatná výbava, aktualizace navigací, …

    2/ Apple byl zmíněn až na dotaz novináře a policejní inspektor odpovídal, že Apple o problému informovali a že očekávají nápravu, která v době psaní článku ještě nebyla v mapách zanesena.

    3/ Z článku také vyplývá, že policie varuje před nadměrným spoléháním na nové technologie obecně, nikoliv pouze před používáním map od Apple.

    4/ Mapové podklady nevyrobil Apple, ale ty jsou od TomTom, nakonec je to i vidět v iPhonu. Zajímalo by mě kudy navigují navigace od TomTom.

    Takže když se podívám na to co se nejen u nás o té události píše, nemůžu se zbavit dojmu, že spousta novinářů je opravdu banda neschopných zoufalců, která se snaží zvýšit atraktivnost svého výtvoru pomocí známé značky, v tomto případě Apple. Vrchol všeho byly asi Novinky.cz, kde použili pouze část původního nadpisu, celé to pak vyznělo mnohem dramatičtěji. Vypadá to, že bych měl přehodnotit postoj k pravdivosti informací z médií. Ne že bych si dělal nějaké iluze, ale když náhodou dohledám původní zdroj a zjistím tak velký rozdíl, tak jak to asi musí vypadat v případě zpráv, kde zdroj nehledám.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.