Zaujímavý návrh odlíšenia iPad a iPhone aplikácií na iPade

Jednou z prvých oznámených vlastností iPadu bolo, že naňho budú od začiatku dostupné všetky iPhone aplikácie. Tie je na iPade možné spustiť buď vycentrované na stred obrazovky alebo roztiahnuté na celú obrazovku. Aj samotní užívatelia však konštatujú, že v porovnaní s aplikáciami, ktoré boli vyvinuté aj špeciálne pre iPad, sú iPhone aplikácie len slabou náhradou. iPad aj iPhone aplikácie však na iPade vidíte všetky spolu, a tým pádom môže byť niekedy ťažké ich od seba odlíšiť. Pri pozornom sledovaní si možno všimnete rozdiely v kvalite ikon, nakoľko iPad aplikácie majú rozlíšenie ikon prispôsobené väčšiemu displeju – 72×72 pixelov, zatiaľ čo tie, ktoré sú len pre iPhone majú 57×57 pixelov. David Frampton prišiel so zaujímavým riešením, ako od seba iPad a iPhone aplikácie odlíšiť na prvý pohľad.

V grafickom návrhu sú ikony iPhone aplikácií ohraničené čiernym pásom, čo je inšpirované ich spustením na stred iPadu. Práve vďaka čiernemu pásu nemusia byť tieto pôvodne menšie ikony rozťahované na veľkosť väčších iPad ikon, a nestrácajú tak na kvalite či ostrosti. Či by Apple bol ochotný na niečo podobné pristúpiť je otázkou do diskusie, ďalšou možnosťou ale je, že spoločnosť začne od vývojárov vyžadovať ikony vo vyššom rozlíšení aj pre iPhone aplikácie.

komentárov
  1. To, jestli by to mohli přijmout závisí čistě na obchodních podmínkách, které tato firma bude chtít, určitě je to dobrý nápad, ale bohužel musím říct, že jsem k tomu skeptický. Ale pokud bych se mýlil, tak budu příjemně překvapen.

    0
    0
  2. vacsina applikacii ma uz teraz k dispozicii ikony v rozliseni daleko presahujucom aj 72*72px… staci ked si kliknete na aplikaciu v iTunes… tam je ikonka niekedy ovela vacsia… takze s rozlisenim fyzickym problem nebude – len s opticky odlisenim…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.