WWDC report #4: One More Thing – videohovory FaceTime, iOS 4 dostupný 21.6, iPhone 4 dostupný na Slovensku v Auguste

Na úplný záver prezentácie si Steve Jobs neodpustil svoju „jednu vec navyše“. Tou je FaceTime – videohovor. Pri telefonovaní s druhou osobou, tiež vybavenou iPhonom 4, stačí ťuknúť na ikonu kamery a videohovor sa koná.

Do konca roku 2010 bude FaceTime obmedzený na fungovanie iba cez WiFi, podľa slov Apple bude vyžadovať jednanie s operátormi ešte nejaký čas. Čo je zaujímavé, FaceTime možno neskôr budú používať aj mnohé iné firmy okrem Apple, keďže sa ho spoločnosť rozhodla uvoľniť ako otvorený štandard.

WWDC WWDC

Dostupnosť nového iPhonu

iPhone 4 bude dostupný v bielej a čiernej farbe a na výber budú dve kapacity. 16 GB iPhone za $199 (v USA s AT&T paušálom) a 32 GB za $299. Do predaja sa tiež dostáva 8 GB verzia iPhonu 3GS za $99. Predaj sa začína 24. júna, od prvého dňa však budú telefóny dostupné len v 5 krajinách – USA, Francúzsko, Nemecko, Anglicko a Japonsko. Ďalších 18 krajín, medzi ktorými nie je ani Slovensko, ani Česko, sa pridá v priebehu júla. Ďalších 24 v auguste a ďalších 44 v septembri. Aj keď to nemôžeme vedieť s určitosťou, je pre nás najpravdepodob­nejším termínom zrejme august, pretože v podobnom období bol spustený predaj iPhonu aj v minulých rokoch.

WWDC

Dostupnosť iOS 4

iOS 4 bude dostupný 21. júna pre iPhone 3G, iPhone 3GS, iPod touch 2. generácie a iPod touch 3. generácie. Nie všetky funkcie budú fungovať aj na všetkých zariadeniach, iPhone 3G a iPod touch 2. generácie sa môže rozlúčiť s Multitaskingom a personalizovateľným pozadím. Všetky iPody samozrejme nebudú môcť využiť nové funkcie fotoaparátu a iné funkcie špecifické pre iPhone. Narozdiel od minulých rokov, upgrade bude zadarmo pre všetkých, nie len pre majiteľov iPhonu.

WWDC

Príslušenstvo

Okrem docku za $29 sa chystá Apple predávať aj originálne puzdro zvané „bumper“. To bude dostupné v rôznych farbách tiež za rovnakú cenu $29.

WWDC

WWDC

Zdroj/foto: Engadget, Gdgt

komentárov
  1. mam iphone3g uz 1,5 roka, je pomaly, zasekava sa na 1-2 sekundy, cakal som ze ten idiot jobs dostane rozum a zrusi blbe restrikcie. dalsi telefon si kupim asi HTC android, mozno nejaky iny. viem ale aky si nekupim, iphone. velmi ma sklamali co sa tyka OS a nezmyselnych restrikcii.

    0
    0
  2. andr3j vela stastia, mal som 3G, po roku som ho predal, kupil HTC Desire, ale akonahle bude dostupny nove iPhone idem do neho…

    0
    0
  3. andr3j, HTC??? :-D si ma rozosmial :-D
    Android je síce pekný, ale s istotou viem že sa ti bude rovnako zasekávať ako na staršom 3G-čku. Mal som česť sa pohrať s novým HTC a na iPhon4 sa určite nechytá!!!
    …a keď sa ti nepáčia reštrikcie, tak použi Jailbreaking.
    Takže voľba je jasná :-) 44444444444444444444 a ešte raz 4 :-)

    0
    0
  4. andr3j: myslíš si že prečo je každý nový iPhone rýchlejší? aby si nečakal 1-2 sekundy a nenadával na rýchlosť?

    0
    0
  5. andr3j: ze by to bylo tvym zachazenim? btw…dve sekundy sou fakt strasna doba, to bych nevydrzel ani ja takovy sileny cekani..co delas, kdyz ma autobus nebo vlak 5 minut zpozdeni….:D

    0
    0
  6. Také mám 3g a nic takového mi to nedělá, teda u normálních aplikací a normálního používání. Zatím si ho nechám, iPhone 4 je pěknej, ale já si místo něj raděj koupím iPad. Na telefonování s normální používání mi 3G bude v poho sloužit a iPad bude nadstavba :)

    0
    0
  7. Mal som včera HTC desire v rukách a je mi jasné prečo sa tak zle v USA predáva. Oproti iPhonu má neprehľadné ovládanie, asi 5 hardvérových tlačítok a nikdy neviete ktorú máte stlačiť, máte z neho pocit že je nejaký plastový výlisok. Navyše má veľmi podobné reštrikcie ako iPhone: nemáte právo na roota takže ak chcete robiť niečo viac, tak ho musíte jailbreaknúť – ale vzhľadom na popularitu HTC Desire, možno ani nebude na to návod. A navyše počet aplikácií je menší ako pre iPhone. Nevidím ani jeden dôvod prečo HTC.

    0
    0
  8. root ale u desire nepotrebuješ, všetky funkce sú dostupne bez neho, u iphonu je JB nutnosť

    desire sa zlé v amerike predáva odkiaľ máš tu blbosť?

    5 hw tlačítiek je na teba asi moc:D

    0
    0
  9. @andr3j
    aj ja som mal 3G rok a s kazdym novym updatom sa telefon spomaloval a spomaloval.. tak som presiel na 3G S.. to bol pocit ako sadnut za R8 :)

    0
    0
  10. Samozrejme, ze aj ine telefony zacnu kopirovat FaceTime, jak uz teraz kopiruju vnutorny aj vonkajsi dizajn :/ Idioti :/ Nevedia si vymysliet nove :/ Ale iPhone je pre mna najviac vyhovujuci, lebo na ostatnych sa uplne otrasne robi :) Milujem ho :) Nadherny je :)

    0
    0
  11. Paani ja son velky fanda apple, a mal som iphone hned od zaciatku( strieborny zadny krit/ ale este nikdy sa mi nestalo ze by mi mrzol, alebo niako sekal, alebo podobne divneee veci…iphone pouzivam 24h denne, mozem povedat ze to je moj little apple brother…a uz nikdy viacej nokiu,HTC a podobne capiny…uz som sa skoro dal nahovorit na ten novy HTC 2 HD ci kera hlupost ci jak sa to pise, velice to opisovaly ze to ma byt nahrada iphone…velkee HA HA HA…tesiiim sa na iPhone 4,a v pondelok privitam doma iPad 3G + WIFFI…tesiiim…

    0
    0
  12. S tým zasekávaním možno stačilo iPhone vypnú a zapnúť a bolo by po problémoch. S neičim podobným som sa stretol pri iPhone 3GS. Začal mi sekať. Predtým som s ním niečo “špekuloval”. Po opätovnom zapnutí sa problém vyriešil. Asi je dobré čas od času vyprázdniť históriu v safari.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.