Vyskúšajte si Gold Master verziu iOS 4 určenú pre vývojárov na iPhone/iPode touch už dnes

Ako ste sa mohli dočítať aj v našej včerajšej bleskovke, Gold Master verzia iOS 4 (iPhone OS 4) určená pre vývojárov prenikla na internet. Oficiálne bude verejnosti finálna verzia prístupná už 21. júna, ak sa však neviete dočkať a chcete si iOS 4 na svojom zariadení vyskúšať už dnes, poteší vás informácia, že uniknutý firmvér na rozdiel od ostatných firmvérov pre vývojárov nevyžaduje zaregistrované UDID vášho zariadenia, funguje teda na akomkoľvek kompatibilnom iPhone (3G/3GS) alebo iPode touch (2. a 3. generácie).

Pred tým, ako sa pustíte do hľadania softvéru a jeho inštalácie, treba upozorniť, že na inštaláciu a nasledujúcu synchronizáciu potrebujete iTunes 9.2. To je zatiaľ dostupné len v beta verzii, tá je zase dostupná len pre Mac. Windows užívateľom preto odporúčame počkať na betaverziu iTunes 9.2, prípadne na oficiálnu verziu iOS 4 a iTunes 9.2.

Postup inštalácie

Po stiahnutí a nainštalovaní iTunes 9.2 beta pre Mac stačí podržať Alt (Option) a kliknúť na Restore (iPhonu alebo iPodu touch). V novom okne vyhľadáte stiahnutý firmvér, ktorý má napríklad pre iPhone 3GS názov iPhone2,1_4.0_8A293_Res­tore (treba dávať pozor, aby ste stiahli konkrétnu verziu určenú pre vaše zariadenie), zbytok procesu je už automatický. Približne po 15 minútach by ste mali mať iOS 4 kompletne nainštalovaný, vrátane obnovených nastavení a dát zo zálohy (čas potom závisí od ich kapacity).

Skúsenosti

Inštalácia by mala prebehnúť bez problémov, avšak objavili sa užívatelia, ktorým po nainštalovaní iOS 4 chýbali vyfotené obrázky. Obvykle pomohlo zopakovať Restore. Častým dotazom je aj príčina chybového hlásenia s číslom 30×x. To sa zobrazuje, keď sa pokúšate svoje zariadenie na iOS 4 aktualizovať, namiesto Restoru, ktorý spomíname v postupe inštalácie. Ak sa rozhodnete vrátiť z iOS 4 späť na iPhone OS 3.1.3 alebo 3.1.2, podrobný postup nájdete tu.

Inštaláciu robíte samozrejme na vlastné riziko, nakoľko nejde o oficiálnu, verejnosti dostupnú verziu iOS 4, nemali by sa do nej púšťať menej skúsení užívatelia. Taktiež sa nezabudnite uistiť, že máte vytvorenú aktuálnu zálohu vášho zariadenia.

Priame odkazy na stiahnutie pochopiteľne neuvádzame, nájdete ich napríklad na stránkach Gumball Tech.

komentárov
  1. Mám takovou poznámku, myslíte si, že až 21. vyjde oficiální iOS 4, mi to půjde jednoduše upgradovat?

    0
    0
  2. Já mám docela velký problém na iPod Touch 2G, kde mi po nainstalování Gold Master verze jednoduše zešedla v nastavení položka Wifi, je tam teď jen napsáno “Není Wi-Fi” a není možné ani udělat proklik.

    Na diskuzích jsem přečetl, že stačí jít do Nastavení -> obecné -> Obnovit –> Obnovit nastavení sítě

    Mě však výše uvedený návod nepomohl a to stejně jako polovině uživatelů, kteří měli tento problém.

    0
    0
  3. Uz to mam nainstalovane na iPhone 3G, cez jailbreak som si aktivoval aj multitasking a cely telefon ozil, pravdepodobne nejako vylepsili pracu s pamatou, predtym prepinanie medzi aplikaciami trvalo strasne dlho. Skoda ze SBSettings zatial nefunguju, takto je zapinanie WiFi a Bluetooth stale dost otravne … to uz tam fakt mohli niekde v statusbare urobit prepinace.

    0
    0
  4. Po nasazení na 3G jsem pozoroval obrovské zpomalení systému. Z nových vychytávek fungovalo jen seskupování aplikací a nové rozhraní emailu. To, že nefunguje MT mne nepřekvapilo jako to, že nefunguje tapeta plochy. Bohužel je pokles výkonu tak znatelný, že 4.0 asi nasazovat nebudu.

    0
    0
  5. No ja sa už tretí deň trápim s neskutočnou pomalosťou celého iOS4 na 3G. Jeden príklad: keď kliknem na ikonku nastavenia tak sa predvoľby ukážu za 4 až 8 s. !! Má niekto podobnú skúsenosť?

    0
    0
  6. Michal Sevcik: mno asi ano, protoze preci jen vemes ofiko 4.0 a udelas restore … pak jen nahrajes zalohu a melo by to jet ;) samozrejme pocitam ze nemas JB

    0
    0
  7. nefunguje mi upgrade zmena autolocku. Funkcia je nepristupna a nastavila sa mi na 1 minutu a bohuzial nejde zmenit. Je to len problem u mna?

    0
    0
  8. staihnute, nahodene a fici uplne v pohode, a mne osobne na 3G multitasking nechyba ani nechybal, ale ocenujem moznost grupovat aplikacie a maily v jednom vsetky :)

    0
    0
  9. super, diky moc za odkaz, iOS nainstalovany na 3G, plus redsn0w, multitasking, tapeta, parada, system fici, nepada, je otrochu rychlejsí ako 3.1.2 (3.1.3 som nemal ani nahodeny, preto neporovnavam s nim) sice ho mam zatial 5 minut, ale zatial ziaden problem

    0
    0
  10. nainštalovaný už od stredy na 3GS (predtym 3.1.3.), no mám ten problém s foto, niekde sa stratili :) opakoval som teda restore ako tu pisete no stale nic, a po 2. pokuse sa mi aplikacie uplne premiesali (troska neprijemne kedze som mal vsetko plne /176 App/ a uz som bol zvyknuty co kde je) a dokonca tam mam take ktore som uz davno vymazal a niektore aktualne chybaju, comu nerozumiem lebo backup robim pravidelne…skusit restore 3.krat alebo to uz nechat tak? Poradte

    0
    0
  11. Napodobne jako Thomas. Nekam se ztratily fotky a ne a ne se objevit. Nastesti jsem je mel zvlast zalohovane pres Image Capture, takze jsem si je akorat hodil do slozky a nahral zpatky…

    0
    0
  12. Naistaloval som OS 4 z prostredia 3.1.2 (na 3G), urobil JB a stroskotal som na carrier unlock – ten zatial pre tuto verziu neexistuje.

    OK – skusam vratit vsetko spat do povodneho stavu ALE baseband je uz obnoveny na verziu 5.13.04 a podla webu cesta spat uz nevedie :(

    takze mam teraz iPhone na 3.1.2 s novym basebandom, JB, ale blacksn0w uz do neho ZATIAL nedostanem.

    Dokaze mi niekdo helfnut, alebo mi zostava len cakat na novu verziu carrier unlocku ?

    Vdaka

    P.S. OS 4.0 fungovalo aspon tu chvilku pekne, svizne, ale len ako iPod Touch, telefonovanie som nemal sancu odskusat. Bublinkovu kartu to nevzalo.

    0
    0
  13. No na 3g som dal iOS 4 prvy raz v zivote som skusil JB, ide ako custom background ako aj Multitasking, telefon pri cistej 4 isiel o dost rychlejsie ako 3.1.3 aspon u mna pocitovo, po JB je citit spomalenie v pripade pouzitia vlastneho home pozadia, v multitaskingu si treba dat pozor aby nebolo spustenych tolko app, treba tie co clovek nepotrebuje vypnut…. Inak zatial 100% spokojnost :)

    0
    0
  14. Na 3G s JB spokojenost, pokud nemáte spuštěných moc aplikací, je multitask výhodou (rychlejší přístup do SMS, volání). Pokud telefon používáte především pro základní funkce a na web a hry jen občas, tak doporučuji.

    0
    0
  15. Nainstaloval jsem si iOS4 na 3GS. Mám developerský účet, takže jsem nemusel řešit JB a podobně. Na první pohled je patrné zrychlení. Otázka jestli je to optický klam daný jinou animací ikon, nebo je skutečné. Neměřil jsem to. Každopdádně je ale výrazně rychlejší foťák, tedy od druhého snímku, první se ukládá stejně rychle. Pak ale lze fotit rychle jednu fotku za druhou. U multitaskingu bych uvítal, kdyby šla nastavit priorita pořadí spuštěných aplikací. Také některé aplikace padají, ale to je dáno tím že v AppStoru zatím nejsou verze pro iOS4. Například “South Africa” vydrží spuštěná asi půl vteřiny. Také se mi občas stane, že nereaguje slider pro odemčení obrazovky, je třeba jí napřed tlačítkem znovu zamknout, pak jde odemknout.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.