Vypustená tretia betaverzia iPhone OS 4, podpora pre widgety

Apple v noci na dnes uvoľnil pre vývojárov tretiu betaverziu nadchádzajúceho operačného systému pre iPhone a iPod touch. iPhone OS 4 beta 3 nesie označenie 8A260b a platiaci developeri ho mali k dispozícii pre inštaláciu na svoje zariadenia. Nová beta podľa všetkého rieši problémy spôsobené predchádzajúcimi verziami ako napríklad nefunkčný fotoaparát a mobilné dáta.

Čo je však zaujímavejšie, pribudla skrytá funkcia ovládacích widgetov. Tie sú zatiaľ iba dva — zámok otáčania a ovládanie iPodu. Špekuluje sa však, že časom by mohli pribudnúť ďalšie (zapínanie WiFi, 3G, nastavenie jasu…). Widgety sú dostupné po otvorení multitasking docku dvojitým ťuknutím na tlačidlo home a presunutím sa doľava. Po zamknutí otáčania sa v menubare zjaví príslušná ikona, podobne ako na iPade. Môžeme predpokladať, že vďaka funkcii bude možné používať Springboard v horizontálnom móde, o čom sa písalo už minulý týždeň. Poslednou zmenou viditeľnou aj na screenshotoch zo stránky “macstories:, je mierne pozmenený dizajn multitasking docku.

Widgety v iPhone OS 4

Apple o funkcii widgetov nepovedal pri predstavovaní systému ani slovo a je zvláštne, že ju pridal v polovici testovacieho cyklu. Verzia bola len niekoľko hodín po uvoľnení stiahnutá zo serverov. Zatiaľ nie je jasné, či práve pre túto funkciu alebo kvôli možným chybám. Finálna verzia systému pre používateľov by mala byť podľa slov Apple dostupná v lete, na jeseň bude upravená verzia systému dostupná aj pre iPad.

komentáre
  1. esteze stihli stiahnut tu pokaslanu verziu beta 3 a nahradili ju novou, lebo v starom XCode nejde buildovat aplikacie … uvidime co to spravi ked nainstalujem tu opravenu

    0
    0
  2. Velka cast majitelov iPhonov s jailbreakom hovori, ze jailbreak pouziva len kvoli rozsireniu/aplikacii SBSettings. Teraz Apple konecne spravil vlastnu variantu tohto popularneho rozsirenia. Hurrah!

    A ludia s upravenym mobileinstallation uz nebudu mat vyhovorku, preco maju jailbreak… :D

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.