Veľké americké médiá už obdržali iPad na recenziu – zhrnutie ich postrehov

Prestížne americké média, ktoré Apple vybavil iPadmi v predstihu, zverejňujú od včerajšieho rána, kedy očividne padlo informačné embargo, prvé recenzie nového tabletu. Recenzenti, ktorí mali iPad u seba približne týždeň, ho vo všeobecnosti hodnotia veľmi dobre. Páči sa im obrazovka, rozmery a výdrž batérie. Kritike sa samozrejme nevyhla absencia Flashu, multitaskingu a nutnosti synchronizácie s iTunes. Recenziu iPadu môžete očakávať aj na MacBlogu hneď, keď to bude možné. Zatiaľ si môžete prečítať zhrnutie ostatných recenzií:

Fotografia zo serveru PC Magazine

All Things D (Walt Mosberg)

Walt Mossberg hneď v titulke hovorí, že iPad má potenciál od základu zmeniť celý trh prenosných počítačov. Sám Mossberg používal počas recenzovania svoj ThinkPad a MacBook len na písanie a upravovanie dlhších dokumentov a pozeranie Adobe Flash videí. Batéria je údajne veľmi dobrá a vydržala mu 11 hodín 28 minút, zatiaľ čo Apple uvádza výdrž 10 hodín. Spomína, že klávesnica je dokonca lepšia ako zmenšené klávesnice netbookov. Používanie iPadu v kombinácii s púzdrom je ešte pohodlnejšie vďaka lepšiemu pozorovaciemu uhlu.

USA Today (Edward Baig)

Edward Baig z USA Today predpovedá Apple iPadu veľký komerčný úspech a hovorí, že ohrozí nie len Kindle, ale aj prenosné konzoly od Sony a Nintenda. Klávesnica na obrazovke je aj podľa neho dobrá, aj keď skôr len na e-maily a poznámky.

New York Times (David Pogue)

David Pogue hneď na začiatku svojej recenzie píše o tom, že verejnosť bola ohľadom iPadu od začiatku rozdelená na dva tábory – so striktne negatívnymi alebo extrémne pozitívnymi hodnoteniami. Za negatívnymi pritom podľa neho stoja technicky zdatní užívatelia a za pozitívnymi bežní užívatelia. Svoju recenziu preto píše v dvoch častiach – pre technicky zdatných čitateľov a ostatných.

V prvej (technickej) časti iPadu vyčíta absenciu Flashu, multitaskingu, USB a kamery. Za menej peňazí odporúča kúpiť laptop, ktorý tieto funkcie poskytne. V druhej (užívateľskej) časti hodnotí iPad pozitívnejšie a píše, že je skvelý na pozeranie filmov počúvanie hudby a čítanie kníh, no nie je až tak dobrý na tvorbu vlastných dát. Tiež uvádza svoj test výdrže batérie, ktorá mu vyšla pri pozeraní videa na dvanásť hodín a tri minúty.

Chicago Sun Times (Andy Ihnatko)

Andy Ihnatko označuje Apple za pravdepodobne najväčšieho inovátora všetkých čias. iPad ponúka skvelé užívateľské rozhranie, rýchlosť a mobilitu. Aj keď tento tablet podľa neho nie je náhradou notebooku, je skvelý na to na čo je určený a vyplňuje medzeru, ktorá na trhu existovala už dlhší čas.

PC Magazine (Tim Gideon)

Tim Gideon iPadu vyčíta, že nemá webkameru a Flash, internetový browser však napriek tomu hodnotí ako pôsobivý. Klávesnicu považuje za komfortnú a pozitívne hodnotí aj iBooks. Pozrite si aj vecnú videorecenziu:

Ďalšie iPad recenzie:

komentárov
  1. iPad nema nahradit nic!!! Ziadny laptop nemal, nema a ani nebude mat v umyle nahradit! Ak vsak niekto povazuje netbookza laptop, tak Boh s nim…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.