Uzatvorený betatest Steamu pre Mac je v plnom prúde

Po vlne nových informácií ohľadom prípravy herného a distribučného softvéru Steam pre Mac, ktorý by mal byť verejnosti prístupný už v apríli, sa odrazu prestali objavovať akékoľvek novinky, a to napriek netrpezlivému očakávaniu hernej komunity, ktorá by si už konečne rada zahrala hry aj na Macu. Poslednou zmenou v dianí ohľadom Steamu pre Mac bolo zverejnenie možnosti stať sa betatesterom. Akokoľvek sa zdá byť tento dátum neskorým, uzatvorené betatestovanie Steamu pre Mac je už v plnom prúde a ostáva len dúfať, že Valve skutočne dodrží stanovený termín a Steam bude verejnosti dostupný už v apríli.

Z prvých informácií a videa je možné konštatovať, že dizajn Steamu pre Mac je veľmi podobný tomu vo Windows verzii. Prvé screenshoty nájdete v pokračovaní článku.

Steam pre Mac Beta Steam pre Mac Beta

Obrázky boli prevzaté zo stránok macstories.net.

komentárov
  1. Steam pro mac bude dostupný spolu s uvedením nové verze Steam pro Windows a to 26. dubna v pondělí. Pro českou republiku asi až v odpoledních hodinách.

    0
    0
  2. To by chcelo screenshoty z hier a nie ikonu app… som zvedavy akym sposobom take velke mnozstvo hier prerabali aby to slo pod os X, ci je to len nejaka emulacia alebo co..

    0
    0
  3. tak ale je to trochu podozrive, cele desatrocia na to kaslali, a teraz za jeden mesiac prerobia vascinu hier mavnutim zazracneho prutiku? ale vsak ok, bodaj by ;) len aby to bolo fakt nativne.. a som zvedavy na porovnanie vykonu OS X vs WIN na tom istom stroji :D

    0
    0
  4. sak nikde neni napisane, ze te hry prerobili zo dna na den
    mohli na tom robit uz dlhsie a len teraz sa o tom zacalo hovorit

    0
    0
  5. ach jaj, dristať v diskusiách, to hej, ale pozrieť si nejaké fakty :) oni prerábajú steam, nie celý obsah steam store, takže hier čakajte…dokopy takmer žiadne, ale keď tých pár budete poctivo nakupovať, môžu sa pridať aj ostatní výrobcovia a možno aj začnú vyvíjať pre Mac :)

    znamená to, že každý developer môže spraviť Mac verziu svojej hry a ponúkať ju na store pre Mac. Valve ide príkladom, prerobili natívne svoj source engine a tým pádom všetky hry bežiace na source engine by mali byť dostupné od začiatku…uvidíme, ako na to zareagujú ostatní :)

    0
    0
  6. Serpantes: Trh mac OS pomaličky rastie a 5%, či 8% je celkom dosť na to, aby sa im to oplatilo. Pred 10 rokmi mal mac OS menej ako 1%.

    0
    0
  7. Pokial viem Valve vyda klienta pre OS X a svoj Source engine. Takze necakajte vsetky hry na MAC. Ved to je nemyslitelne. Urcite okrem Valve budu COD a dalsie pecky a indie games.

    0
    0
  8. Tak, tak.. Steam je len rozhranie na nakup, spravu a spustanie hier kupenych cez Steam, pripadne pridanych do Steamu neskor, napr. koli friend listu a pod.

    Takze necakajte, ze si na Mackoch zahrate stovky, alebo desiatky hier. Hry nikto nepreraba, jedine co este Valve robi je, ze prerabaju zopar ICH HIER v ICH SOURCE ENGINE na to, aby ficali aj na OSX Steame. Co je na steame kolko… 1% celkoveho obsahu?

    Steam samotny, ci uz prerobeny, alebo nie totiz v sebe ziadny engine z hier nema, je to vlastne taky Dock – na spustanie a aktualizacie software inych vyrobcov + ochrana na sledovanych serveroch pred cheatermi, napr.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Predstaví Apple nový iPad mini už v septembri?

Spoločnosť Apple oznámila, že už o dva týždne sa bude konať tradičný septembrový živý prenos. Hoci vieme, že Apple na konferencii predstaví nový iPhone, kalifornský gigant zrejme predstaví aj nový iPad mini.