Tip: Ako sa zbaviť viacnásobných obalov rovnakého albumu v iTunes Cover Flow

iTunes Cover Flow je funkcia, ktorá nám umožňuje prehliadať hudobnú knižnicu so zážitkom veľmi blízkym k prehliadaniu tradičných CD obalov. V iTunes 9.2 sa táto funkcia výrazne zrýchlila a je ešte použiteľnejšia. Ak už máte k jednotlivým albumom priradené CD obaly prostredníctvom TuneUp Media, prípadne ručne, môže sa vám pri prezeraní albumov v Cover Flow stať, že narazíte na jeden album, ktorý je ale prezentovaný množstvom rovnakých obalov. Príčiny môžu byť rôzne, zvyčajne ide o kompilácie, kde je viac interpretov, alebo môže byť chyba v ID3 Tagoch. Tak či tak, takéto albumy zbytočne plnia Cover Flow a kazia zážitok z ich prehliadania. Dnes si ukážeme ako ich zjednotiť tak, aby bol k jednému albumu priradený len jeden obal.

Ak teda niečo podobné nájdete aj vo svojej iTunes library, postup zjednotenia albumov je úplne jednoduchý. Stačí označiť všetky skladby albumu, stlačiť Cmd + I (prípadne pravým tlačidlom myši → Get Info) a zmeniť položku Album Artist. V prípade kompilácií môžete použiť napríklad názov albumu (napríklad Ministry of Sound), prípadne interpreta, ktorý album zostavil.

iTunes Get Info Album Artist

Po potvrdení sa hromadne upravia všetky skladby a pri zoradení podľa albumu už budú v Cover Flow zastúpené len jediným obalom. iTunes Library teda bude ideálne vyzerať takto:

iTunes Cover Flow zjednotenie obalov

Aktualizácia: Ako správne poznamenali čitatelia v diskusii pod článkom, rovnaký účinok má aj nastavenie skladieb ako súčasť kompilácie. Nájdete to po označení skladieb v Get Info (Cmd + I alebo pravé kliknutie) → Options → Part of a compilation (Yes/No).

iTunes Options kompilácia
komentárov
  1. Tak takymto sposobom by som to isto neriesil. Album artist si ponechavam v tomto pripade na VA resp. prazdny. Ja to riesim tak, ze oznacim vsetky skladby z kompilacie Get Info – Options – Part Of A Compilation dam YES…

    0
    0
  2. Tenhle návod je blbost. Začátečnická chyba! Tím jenom ztratíte informaci, kdo je skutečný artist. iTunes má pro tohle funkci aniž by bylo potřeba něco přepisovat. Stačí označit všechny části albumu (nebo se to dá dělat s každou částí zvlášť, to je jedno), kliknout pravým Get Info nebo Cmd+I. To je ještě v návodu ok. Ale pak je nutné jít do záložky Options a zaškrtnout Part of a compilation a ve vysouvacím menu dát Yes. Když to uděláte s každou částí albumu (nebo se všemi zároveň) tak si iTunes “uvědomí”, že jde o jedno album a hezky ty části albumu spojí dohromady. Návod popsaný v článku nikomu nedoporučuji.

    0
    0
  3. Jinak ještě dodatek. Ve chvíli, kdy provedete mnou popsaný návod, tak se iTunes orienuje podle názvu v kolonce Album, takže mít jenom jistotu, že u všech částí je název úplně stejný, ale to by neměl být problém.

    0
    0
  4. Presne ako pisu @TjSnake a @tomasno1. Postup z clanku nepouzivat. Spravny postup je “Part Of A Compilation = YES”

    0
    0
  5. co sa stane ak sa mi nechce kazdy jeden album oznacovat a oznacim vsetky ako part of compilation? zluci ich spolu alebo to pekne rozdeli?

    0
    0
  6. Postup “part of a compilation” je celkom fajn, ale má jednu nevýhodu. A síce, potom máte ako interpreta v stĺpčeku “Artist” pre celý tento album interpreta “Compilations” a nie ozajstného interpreta. Ja osobne využívam postup “Part of a Compilation” vtedy, keď ide o album výberoviek (každý interpret je iný” a postup v článku v prípade, ak má napríklad nejaký interpret na albume duet s iným – tým pádom je aj iná informácia v kolonke “Artist”, ale iba pre jednu/dve pesničky, takže sa to neoplatí hádzať medzi kompilácie.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.