Steam pre Mac oficiálne dostupný, logická hra Portal úplne zadarmo

Po dlhom čakaní je finálna verzia Steamu pre Mac konečne dostupná širokej verejnosti. Sťahovať ju môžete z oficiálnych stránok, kde už je okrem Windows verzie dostupná aj verzia pre Mac. Minimálne (odporúčané) požiadavky sú Intel Mac s Mac OS X Leopard 10.5.8 (a novšie) alebo Mac OS X Snow Leopard 10.6.3 (a novšie), 1 GB voľného priestoru na disku, internetové pripojenie, a vzhľadom na charakter hier Valve odporúča myš s dvoma tlačidlami. Steam obsahuje funkciu SteamPlay, vďaka ktorej môžete zakúpené hry hrať na ktorejkoľvek z podporovaných platforiem (Mac a Windows), stačí sa prihlásiť so svojim kontom. Nemusíte sa preto obávať toho, že by ste na Macu museli nanovo nakupovať hry, ktoré ste už raz kúpili na Windows PC.

Už od spustenia ponúka Steam až 60 hier pre Mac, pričom každú stredu by malo byť pridaných niekoľko ďalších. Napriek tomu, že medzi nimi zatiaľ nenájdete hity ako Half-Life 2, Left 4 Dead alebo Counter-Strike, najväčším lákadlom bude bezpochýb hra Portal, ktorá je až do 24. mája dostupná vrámci uvedenia Steamu pre Mac úplne zadarmo. Túto logickú hru, ktorej sa podarilo obdržať množstvo ocenení vrátane hry roku, by ste si vrámci tejto ponuky mali vyskúšať, aj keď vás hry veľmi nezaujímajú.

Portal pre Mac zadarmo

Prihlásenie sa do služby cez Steam je bez problémov, avšak vďaka veľkému záujmu sú teraz servery značne preťažené čo spôsobuje, že sa vám napríklad spomínaný Portal môže sťahovať výrazne pomalšie, ako by ste od svojho internetového pripojenia čakali. Z ďalších hier vás môže zaujať napríklad stratégia Civilization IV (19,99 EUR), Telltale Steam Play Pack (29,99 EUR), ktorý obsahuje všetky časti hier Tales of Monkey Island a Sam & Max: The Devil’s Playhouse (zatiaľ je k dispozícii len prvá časť, ostatné si budete môcť stiahnuť hneď po vydaní každý mesiac) a akčná RPG hra Torchlight (7,99 EUR).

Steam pre Mac

Half-Life 2 spolu s ďalšími hitmi od Valve môžeme očakávať v najbližších týždňoch

Steam pre Mac

Portal je dostupný zadarmo, servery sú preťažené a  sťahovanie pomalé

Steam pre Mac

Prehľad práve sťahovaných hier a médií

Steam pre Mac

Najnovšie správy zo Steamu

Steam pre Mac

Online chat s hráčmi, ktorých máte medzi priateľmi

komentárov
  1. Pretazene je to ako hovado, kym sa mi to podarilo spustin (neviem na kolky krat) tak potom prislo nekonecne prihlasovanie :(
    Kto by to povedal, ze ta nie pre herny svet zaujimava platforma (mac) sposobi taky zaujem. Kludne mi tie zisky mozu poslat ak su take male ako sa hovorilo :D

    0
    0
  2. Ak mate case sensitive file system, ako ja tak to nieje az take bezbolestne. To som Vazne prekvapeny, ze by default je s tym vazny problem. Ani to nesputite a ani sa mi do toho nechce.. keby som vedel, ze bude s tym problem tak by som takyto file system nevytvatral.
    http://pastebin.com/mVNGCqhE
    No snad to chlapsi poupratuju a odstrania..Pockam na dalsi release i ked ten portal zato stoji..

    0
    0
  3. Portal chodi dobre, ano bolo to pretazene ale uz je O.K., chvalim tento skvely pocin od Valve, PC hry na Mac v pohode..to tu este nebolo..dalsi dovod pre kupu Maca.
    Inak skoda ,ze stare karty GMA950 a X3100 nie su podporovane ,aspon keby to bezalo v nizsom rozliseni a horsej kvalite…
    Inak ak vyjde klient pre Ipad, tak to este len bude bomba…

    0
    0
  4. inac je ten portal zadarmo len na skusobnu dobu do 24 maja a potom 25.maja mi uz nebude funguvat alebo do 24. maja sa da zadarmo stahovat?

    0
    0
  5. potom z nejakeho dovodu zle vidis… je tam vsade obrovska reklama a vsade mozne tlacitka: GET PORTAL (alebo tak nejak).
    Stahoval som to vecer 13/05/2010.

    Co som pochopil z tych textov, tak je Portal zadarmo navzdy – akoby si si ho kupil, ak si ho stiahnes do toho 25. maja.

    Btw. z tych zopar hier, co su na Mac dostupne, naozaj odporucam kupit BRAID, to je totalna bomba – hlavne ak sa clovek vyvaruje navodov na YouTube.

    0
    0
  6. Ono se to chovalo nějak nestandartně – odkaz Get Portal se mi snažil znovunainstalovat Steam. Přeinstalace a nic. Ale po chvíli se ve Steamu objevily novinky a v nich odkaz a ten kupodivu fungoval.
    BTW když dáte hledat “Portal” tak to najde jen placenou verzi Portalu a pak zdarma jen demo – pár prvních levelů. A to mě přijde jako na hlavu postavené.

    0
    0
  7. 2 Petr Balas: Ja sice nevim jak presne funguje Steam, ale mam ten dojem, ze ta stranka je stejna jak pro normalni www prohlizec, tak pro Steam. Pokud kliknes na “Get Portal” z www browseru, pak ti to stahne Steam. Pokud na “Get Portal” kliknes v ramci Steamu (spusteny Steam a v nem tu sajtu vidis taky), pak se stahne Portal. Alespon takhle nejak jsem jej sosnul. Nevim kolik levelu ma ostra verze, ja jich mel asi 19 nebo kolik (dal nevim jestli je to soucast toho levelu nebo jestli se to jeste nejak pocita).

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.