Skype pre iPhone už podporuje telefonovanie cez 3G siete

Skype je populárna sieť pre VOIP, teda telefonovanie cez internet, pričom telefonovanie na Skype kontá umožňuje úplne zadarmo, telefonovanie na pevné a mobilné siete je cez Skype oproti klasickým paušálom taktiež výrazne lacnejšie. Kvôli obavám z preťaženia 3G sietí však bola funkčnosť telefonovania zo Skypu pre iPhone obmedzená len na Wi-Fi siete. V januári sa táto politika zmenila a vývojári už mohli do svojich aplikácií pre iPhone pridať aj uskutočňovanie a prijímanie hovorov cez 3G dátové siete. Aplikácia Fring, ktorá okrem iného umožňuje aj pripojenie sa do siete Skype, priniesla telefonovanie cez 3G už vo februári. Vývojári pracujúci na Skype pre iPhone vtedy tvrdili, že ich aplikácia s podporou 3G je už takmer hotová. Zdá sa, že to až tak celkom pravda nebola, keďže sa Skype pre iPhone s podporou telefonovania cez 3G siete dostal do App Store až teraz.

Vďaka tejto funkcii môžu užívatelia na telefonovaní z iPhonu výrazne ušetriť. Dáta sú totiž v iPhone paušáloch často neobmedzené, avšak pre minúty na telefonovanie to u nás neplatí. Prvotné nadšenie však kazí informácia od vývojárov, podľa ktorej bude telefonovanie cez sieť Skype prostredníctvom 3G siete bezplatné do konca roku, neskôr za túto službu zavedú malý mesačný poplatok. Jeho výšku a ani odpoveď na otázku, či ho bude musieť zaviesť napríklad aj konkurenčný Fring, ktorý umožňuje to isté, zatiaľ nepoznáme. Samozrejme, cez Wi-Fi siete bude telefonovanie aj naďalej zadarmo. Nová verzia prináša okrem možnosti telefonovania cez 3G sieť aj zlepšenú kvalitu pre Skype → Skype hovory na iPhone 3GS a iPode touch (2. generácia a novšie).

komentáre
  1. No neviem,…ja mam JB a cez skype volam uz pomaly 2 rok, aj cez GPRS,EDGE…takze vyvojari opat okopcili pracu poctivych hracov zo Cydie ;)

    0
    0
  2. Cooler: o to predsa vobec nejde, ze by to Skype programatori nevedeli naprogramovat. Ide o to, ze to licencne nebolo predsa mozne.
    95% aplikacii z Cydie su hnoj daleko vacsi ako z Aplestore. Tie co su zaujimave akurat pouzivaju API, ktore Apple pre tretiu stranu nezverejnil. Kupil by som si od tial SBSettings, tu aplikaciu na Sync s iTunes cez WiFi a tym by to mozno aj skoncilo…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.