Porovnanie rýchlosti prehliadania internetu na Androide 2.2 (Froyo) s iPhonom 3GS a HTC HD2

Googlom nedávno predstavený internetový prehliadač na Androide 2.2 Froyo by mal podľa slov spoločnosti priniesť najrýchlejšie prehliadanie internetu spolu s podporou Adobe Flash Player 10.1 Beta, vďaka čomu budú Android telefóny schopné na rozdiel od iPhone OS zariadení zobrazovať na stránkach aj Flash obsah.

Nový systém bol podrobený testovaniu, v ktorom je porovnávané prehliadanie internetu na Safari (iPhone 3GS), Android 2.2 Froyo (Nexus One) a na Opera Mobile 10 (HTC HD2). So zapnutým Flashom Froyo často zaostáva, pričom Flash prvky sa na stránkach niekedy zobrazujú nesprávne a vidno, že Adobe Flash 10.1 Beta má ešte ďaleko od finálnej verzie.

K dispozícii je aj druhé kolo testovania, v ktorom je na rozdiel od prvého testu na Androide vypnutý Flash:

Froyo sa síce s vypnutým Flashom zdá byť o niečo rýchlejší ako konkurencia, avšak často to závisí od konkrétnej internetovej stránky, a teda výsledky testu pôsobia skôr náhodne. Výhody prehliadania internetu na Androide 2.2 Froyo sa vzhľadom na user experience nezdajú byť až tak výrazné, voľba zákazníkov bude zrejme opäť závisieť na osobných sympatiách ku značke alebo systému.

Zaujímavé bude sledovať ako, a či vôbec, na Froyo zareaguje Apple. Safari ani v iPhone OS 4 nebude podporovať Flash, no nový hardvér by mohol poskytnúť priestor pre zrýchlenie prehliadania internetu.

komentárov
  1. Tak Froyo Browser je sklamanie… Web nacita rychlo, ale je to pomale proste, navyse iPhone zcasti prisposobuje stranku aby bola dobre citatelna… No a o pohybe na stranke ani nehovoriac… Pri scrollovani dobre vidno trhanie, nie je to plynule… A to bol len test s iPhone, ktory mal OS3, nie OS4 :) A navyse vyde novy iPhone za 2 tyzdne :)

    0
    0
  2. povodne som bol s tych , ktory by sa FLASH-u moc ani nebranili , ale po tomto …. hnus ! co to urobilo s chudakom nexusom :-/

    0
    0
  3. ono zase taka katastrofa to podla mna nie je. Mam iP 3GS takze rozhodne nie som zaujaty proti Apple. Scrollovanie nie je na Nexuse az take excelentne ako na iPhone ale neposobi to na mna zle.. Ak zoberieme do uvahy vsestrannost browsera na Androide 2.2 tak to vobec nie je zle a je to zaujimava alternativa k iP OS.
    Flash je naozaj tragicky ale jeho ignoracia ma ako uzivatela iPhone na Apple docela stve. Vsetko maju v rukach poskytovatelia obsahu stranok..flash je odpad, buducnost je HTML 5. Prechod na HTML 5 vsak nejaky cas potrva, bolo by dobre mat aspon moznost zobrazit obsah stranky, i ked v nizsej kvalite.

    0
    0
  4. froyo je kodove oznacenie androidu 2.2 , nie nazov browseru. take faux pas by si pani novinari mohli odpustit :)

    no a este poznamka k browsovaniu na jednotlivych systemoch: mam iphone aj htc desire (s nadstavbou htc sense, ktora podporuje flash) a mozem s kludnym svedomim povedat, ze desire je lepsi. nemienim sa tu s nikym hadat, ale prechod z iphone os na android bol bezbolestny. pouzivam momentalne oba telefony a android je super :)

    0
    0
  5. Mam moznost porovnat iPhone 2G, 3GS a HTC Desire. Browser v HTC reaguje VELMI rychlo, take tie sachovnice, ktore vidis ked rychlo scrolujes stranku na iPhone na HTC neexistuju. Rychlost nacitania samozrejme zavisi od siete, to nejdem porovnavat. Dalsia vec – stranky sa priebezne loaduju ak prepinam tab-y. Cize: v prvom tabe dam nacitam stranku A, prepnem sa do druheho tabu a dam nacitat stranku B. Ked sa vratim na prvy tab, strankla A uz je nacitana. Toto mi velmi vadi na iPhone, tam to dokonca funguje tak ze ak sa vratim na prvy tab, zacne nanovo loadovat dany web. Ak robim nieco zle ja, dajte mi vediet.

    Opat chcem upozornit, nic proti Applu, iPhone mam odkedy sa dal na Slovenksu zohnat a tento text pisem na mojom milovanom MacBooku Pro :) Peace.

    0
    0
  6. martin: to s tymi tabmi ti ale robi len iPhone 3G. 3GS to uz nerobi (urobi to az potom, ako dojde pamat, coby si ale musel mat otvorenych vela tabov a to neminie ani Android). A taktiez 3GS nerobi sachonvicu nikdy.

    Android nie je zly, ale z toho videa na prvy pohlad vidno, ze z celkoveho hladiska je iPhone OS este stale uplne niekde inde.
    A najvacsi problem Androidu je rozsiepenost. Aplikacie pre 2.1 nefunguju na 1.6 a naopak. Na vacsinu HTC si trebars 2.2 neinastluju majitelia tak skoro (dost z nich ani nikdy). je to tym, ze vyrobcovia pouzivaju OEM modifickacie OS. A tym padom je rozstiepenost obrovska bude to uz len horsie. Inak sa mi ale Android paci

    0
    0
  7. OT: ak chcete androida kludne si nechajte iphone, android na iphone 3G bezi uz veeeelmi dobre (mam oba systemy ), ked bude prekopany na 3GSko tak poslape aj 2.2ka a aj flash je to otazka par mesiacov

    0
    0
  8. mam iphone 3gs, brat si kupil htc desire, takze som sa s tym troska hral a porovnaval a mozem povedat, ze desire s android 2.1 je rychlejsi ako iphone 3gs ;) v pripade, ze android 2.2 prinesie dalsie zrychlenie, tak min v porovnani s terajsim iphone 3gs nie je co porovnavat… uvidime ako na tom bude nastupca ;)

    neberiem tomuto porovnavaciemu videu autenticitu, len pridavam vlastne skusenosti :)

    0
    0
  9. Peter75: flash je v prvom rade standard a tu sa apple nemoze vyhovarat ako pri videocodekoch… HTML5 zdaleka este nedosahuje moznosti flashu a ak je to hudba buducnosti, tak velmi vzdialenej ;)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.