Popularita Opery Mini pre iPhone – na prvom mieste vo všetkých svetových iTunes Store

Po dvadsiatich dňoch procesu schvaľovania nového internetového prehliadača pre iPhone, Opery Mini, dostala táto aplikácia konečne zelenú a mohla začať byť zadarmo ponúkaná cez App Store. Pravdepodobne silné marketingové prehlásenia spoločnosti o až 5× rýchlejšom surfovaní oproti zabudovanému Safari alebo zvedavosť užívateľov spôsobili, že sa tejto aplikácii podarilo dostať na prvé miesto najpopulárnejších bezplatných aplikácií vo všetkých 22 iTunes Store vo svete. Na vlastné oči to môžete vidieť v oficiálnych rebríčkoch. Na stránke pritom nie sú zverejnené krajiny, v ktorých nie je dostupný iTunes Store, ale len App Store. Je celkom pravdepodobné, že aj v týchto krajinách okupuje Opera Mini prvé priečky.

Opera Mini je na prvom mieste najpopulárnejších bezplatných aplikácií vo všetkých 22 iTunes Store

V našom teste a diskusii pod tým istým článkom ste sa mali možnosť dočítať o prvých skúsenostiach a porovnaní Opery Mini so Safari. Je pravdou, že v situáciách so zlým pokrytím dátovej siete, môže Opera Mini priniesť pomerne výrazné zrýchlenie načítavania internetových stránok. Nič však nie je zadarmo, a za toto zrýchlenie musíte zaplatiť tolerovaním atypického vykresľovania internetových stránok a nie úplne prepracovaného užívateľského prostredia.

Najsťahovanejšie bezplatné iPhone aplikácie

Na slovenskom App Store je situácia rovnaká

komentárov
  1. Ono stejně ani tak nejde o počet stažení, ale o to, jak a kolik uživatelů bude přes Operu přistupovat na web. Osobně jsem si Operu taky stáhnul, připadá mi rychlejší, ale Safari mi přijde uživatelsky přívětivější (a hezčí :-). Takže v okamžiku, kdy budu potřebovat přístup na web přes ne-WiFi připojení, tak možná Operu použiju, ale jinak vždycky sáhnu po Safari.

    0
    0
  2. Na to aky je to brak sa az cudujem ze to ludia stahuju.
    Mozno len skusaju ale na nejake seriozne surfovanie sa to absolutne neda pouzit, v apple sa na opere mini asi dobre zabavaju

    0
    0
  3. Na prvom mieste sidce je, ale u mna bol psotup nasledovny:

    Nainstalovat -> Skusit -> Vytriet

    Opera mini pre iPhone ma sklamala …

    0
    0
  4. To je dobre, že opera prišla, aspoň Safari vie v com sa musí zlepšiť – mám na mysli rýchlosť. Inak operu nepoužívam pretože mi ide skôr o kvalitu zobrazenia stránky ako rýchlost o pár sekúnd. Takze nainštaloval vyskúšal odinstaloval.

    0
    0
  5. Taktéž jsem ze zvědavosti stáhl, spustil, kroutil hlavou, dál zkoušel použít, dál a víc kroutil hlavou, přemlouval se k dalšímu testování (že to snad nemůže být takový brak, jak se mi zdá), uznal, že je to brak a smazal.
    Myslím, že tahle věc byla do AppStore puštěná ze škodolibosti Apple – při posuzování se asi museli tak řezat smíchy, že to nakonec pustili i přes kolizi s pravidly, které vydali – s předpokladem, že se Opera tak znemožní, že to bude nejúčinnější způsob, jak se jí zbavit.
    Udělat na nějaké platformě aplikaci tak, že nerespektuje (řeší zcela po svém) určité “danosti”, je opravdu cesta do pekel. Look/feel je tragický.
    Jsem zvědavý, jestli se tento browser z iPhonu někde časem objeví ve statistikách webového provozu – předpokládám, že není možné aby se dostal do měřitelných objemů.

    0
    0
  6. Som prekvapeny z reakcii na operu mini. Mne plne vyhovuje a uzivatelske rozhranie mi pride uplne v pohode. Kedze prezeram stranky ktore poznam mi skreslene zobrazovanie vobec nevadi. Odkedy som nainstaloval Operu Safari som ani neotvoril.

    0
    0
  7. Nerad by som sa do niekoho navazal, ale pride mi ze vacsina ludi kritizuje lebo je to v mode.
    Ano, ma nevyhody, ale zaroven aj plno vyhod a tychlost je na mojom 3G v Orange sieti o moc lepsia ako safari.
    Dolazita vec je vypnut mobilne zobrazovanie stranok to je hnusne a nepouzitelne.

    0
    0
  8. Opera ma zaujimala le kvoli synchronizacii s velkou operou pod MacOSX, ale tam mi to okrem SpeedDial nefunguje… Nejaka rada, ako donutit Operu mini sa synchronizovat s velkou Operou cez ten ich online ucet??? /hlavne bookmarks a history/

    ?????????????????????????????????????????

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.