Office for Mac 2011 bude len 32-bit, hlavným cieľom je zlepšenie kompatibility s dokumentmi vytvorenými na Windows verzii

Jake Hoelter z Microsoftu objasnil prostredníctvom príspevku na oficiálnom blogu príčiny, prečo bude pripravovaný Office for Mac 2011 len 32-bit. Frameworky Applu totiž od vývojárov vyžadujú, aby boli užívateľské prostredia všetkých 64-bit aplikácií v Cocoa. Microsoft však chce vyhovieť žiadostiam užívateľov, ktorých hlavnou prioritou je zlepšenie kompatibility s dokumentmi vytvorenými v Office na Windowse, čo je Microsoft schopný urobiť len na úkor prechodu na Cocoa. Reálny dopad na užívateľov bude minimálny, 64-bit má totiž skutočne zmysel len pri práci s veľmi veľkými dokumentmi (napríklad Excel súbory s miliónmi buniek alebo PowerPoint prezentácie s tisícmi obrázkov vo vysokom rozlíšení), čo sa väčšiny bežných užívateľov netýka.

32-bit aplikácia za cenu zlepšenej kompatibility medzi Windows a Mac verziami dokumentov neznie zle, otázne však je, do akej miery sa to Microsoftu podarí dodržať. Finálna verzia Office for Mac 2011 by mala byť verejnosti dostupná už koncom tohoto roku.

komentáre
  1. no ak by sa to podarilo, tak by MS zaznamenal velke zvysenie predajov, kedze by sa tym vlastne vyriesil posledny problem a to pisanie dokumentov na Macu (dnes je v podstate jedina rozumna poznost len konvert do PDF)

    0
    0
  2. Skúsil som aktuálnu beta verziu Office 011 a od Office 08 spravili dostatočne veľký skok dopredu, aby sa oplatil nový balík zakúpiť. Uvidíme, či dokumenty – Excel, PowerPoint,Word súbory sa skutočne budú zobrazovať 1:1 jak na Windows Office tak na Office for Mac. Nový Ribbon je fajn. Avšak iWork 09 a za chvíľu to u mňa vyhráva i tak :) Ak by bol ale Office for Mac v slovenčine, tak by som pri jednom Macu s kľudom odstránil Parallels a bežiaci WindowsXP spolu s Office 2003…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.