NVIDIA predstavila tabletové čipsety Tegra 2, ukážka s Unreal Engine 3

Zdá sa, že len špekulácie ohľadom pripravovaného Apple tabletu stačili na to, aby donútili takmer všetkých výrobcov sústrediť svoj vývoj na vlastné technológie súvisiace s tabletmi, prípadne priamo svoje tablety. Väčšina noviniek, vrátane prezentácii na CES 2010 sa točí práve okolo tabletov, keďže nimi bude zrejme ovplyvnený celý rok 2010. Dôležitý hráč na poli vývoja čipsetov, NVIDIA, predstavil nové čipsety Tegra 2, obsahujúce osem nezávislých procesorov určených na prehliadanie internetu, prehrávanie HD videa a hranie mobilných hier. Čiastočne tomu dopomáha aj ARM Cortex A9 dvojjadrový procesor, o ktorom sa špekuluje, že by mohol byť použitý taktiež v Apple tablete.

Vďaka nízkej spotrebe takéhoto riešenia by tablet dokázal teoreticky prehrávať až 16 hodín HD videa či 140 hodín hudby na jedno nabitie. Tablety s NVIDIA Tegra 2 by mali byť až 10× výkonnejšie ako dnešné smartphony. Nechýba podpora Adobe Flash Player 10.1 ani Full HD videa (1080p).

Na nasledujúcom videu si máte možnosť pozrieť prezentáciu Unreal 3 enginu, ktorý však spoľahlivo funguje aj na iPhonoch (3GS) a iPodoch touch aktuálnej generácie. Odporúčame pozerať do konca, nakoľko tak uvidíte zariadenie, na ktorom je to predvádzané.

Väčšina predstavených tabletov pripomína len obrovské iPody touch či iPhony. Podľa môjho názoru ešte viac nahrávajú do karát Apple, keďže predpokladám, že ten ak príde na trh s nejakou novinkou, určite nepôjde len o zväčšeninu ich aktuálneho produktu. Zariadenie určené na tie isté funkcie ako iPod či iPhone len s väčším displejom sa nezdá byť najpraktickejším nápadom. Ďalšou otázkou je, aký spôsob ovládania 3D hier bude pri podobných zariadeniach dostatočne kvalitný na to, aby dokázal konkurovať tradičným handheldom, kombinácii myš a klávesnica a v neposlednom rade aj konzolovým ovládačom.

Zdroj: MacRumors.com

komentáre
  1. apple tablet urcite nebude zvacseny iphone, ved to iste tu bolo aj pri uvedeni iphonu, kazdy si ho predstavoval ako ipod s clickwheelom a klavesnicou :]

    0
    0
  2. keby bol tablet zvaceny iPhone, bolo by to asi sklamanie. Tak som fakt zvedavy, asi ako vsetci… ci a co apple presne chysta

    0
    0
  3. Ja stale nechapem, preco az teraz?? Mam telefon HTC diamond a iPhone a jedine co mi chyba na to aby som ho pouzival kvalitne na web a ako citacku pdf je to ze ma maly display.. to je taky problem nadr… telefon do vacsej skatuje pridat k nemu 10″ touch ked ceny LCD stlacili nettopy aj ceny baterii, nic ine nemusia menit, kludne nech tam nechaju aj mini usb a dock port mne je to jedno len nech tam nedr.. atom a win7, ale nech to ma max 1cm hrubku a max 300g vahu. A staci mi Android alebo ubuntu, pripadne OSX.. Zatial co som pozeral Smart Q7, alebo HP, pripadne Samsung je to tazke, hrube neohrabane nadr.. tam windows.. proste nepouzitelne.. Nvidia ma tiez se.. tak ako intel vsade ukazuju svoje prototypy (intel MID uz od 2007) ale nic nedaju pouzitelne na trh, vsak ked su vyrobcovia dementi, co brani aby Nvidie aby to hodila na trh sama, alebo intelu? Nie budeme to ukazovat dookola ako prid.. skoda reci..

    0
    0
  4. pocitam ze sa bude vediet sparovat s apple BT klavesnicou a mysou aby sa dali na nom aj napriklad hrat aj 3D hry….k tomu este HDMI vystup na LCD TV…ale nechajme sa prekvapit….

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.