Nezničiteľné káble pre synchronizáciu a nabíjanie zariadení iPhone/iPod/iPad – duraSync

Niektoré Apple produkty nie sú ani zďaleka tak kvalitné ako ostatné. Medzi najkritizovanejšie výrobky spoločnosti patria okrem nie veľmi vydarených slúchadiel aj káble určené pre pripojenie iPhonu/iPodu/iPadu k iTunes cez USB. Problémom je to, že sa pri častom prenášaní pomerne rýchlo poškodia, prípadne sa v nich nalomia kontakty, čo znemožní synchronizáciu a nabíjanie. Ďalším problémom je ich cena. Opakovaná výmena kábla, ktorý stojí približne 24 EUR, nie je práve najpríjemnejšou predstavou, najmä vzhľadom na už aj bez tejto investície vysokú kúpnu cenu zariadení, ku ktorým je kábel určený. Medzeru na trhu sa rozhodla využiť firma CableJive, ktorá ponúka unikátne, podľa ich tvrdení nezničiteľné, káble pre iPhone/iPod/iPad.

Ich kvalitou sú si natoľko istí, že ponúkajú až doživotnú záruku. Možno vám napadlo, že za takou kvalitou sa zrejme bude skrývať aj rovnako vysoká cena. Kábel duraSync sa však predáva za cenu približne 20 EUR, teda ešte lacnejšie ako originálny kábel od Apple. Dôkazom o nezničiteľnosti týchto káblov má byť aj nasledujúce video, na ktorom je kábel vystavovaný skutočne extrémnemu zaobchádzaniu. Tomuto káblu nebude vadiť ani keď ho omylom zabudnete pod kolesami vášho auta.

Viac informácií o produkte nájdete na oficiálnych stránkach firmy CableJive.

komentárov
  1. No neviem,neviem, ja mam origos kable uz pre iPod 4G a sluzia ako nove, tiez som nemal ziaden problem pri iBookoch alebo Macbookoch. Mozno je chyba v uzivateloch alebo?

    0
    0
  2. To video sa mi páči :D ako ide po dome a postupne kčomu príde :D .. fajn . .a kábel, no snaď to je pravda :) mne sa akurat ohol pri USB vstupe do 90 stupňového uhla, musel som to prelepiť -.-

    0
    0
  3. Tak tento kábel si kupujem, keď mi už úplne doslúži nabíjací/spojovací kábel iPhonu 3GS lebo po 4 mesiacoch od používania je už natrhnutý pri iPhone konektore…

    0
    0
  4. Jarec: včera mi akurát odpísal Jobs, že Nano plánujú predstaviť 10 dní pred WWDC. Má byť radikálne zmenený, môžme sa tešiť na dvojnásobné kapacity, menšie rozmery a o niečo dlhšiu výdrž batérie, úplne prepracovaný dizajn a – toto ma prekvapilo – vraj bude mať podstatne kvalitnejší predzosilňovač a zvukový výstup bude podobnej kvality ako na iPode 3. generácie.

    P.S. O.i. Jobs prezradil, že na WWDC bude predstavené rozšírenie iTunes storeu pre všetky krajiny EÚ.
    P.P.S. Na narodeniny by chcel ponožky a modré džínsy.

    0
    0
  5. mopilot > jistě! já jsem v roce 2005 koupil iPod Photo (který už není – ukradený) a káblík používám dodnes. prakticky denně, smotávám, rozmotávám, přenáším v kapse, v tašce a nic. chudák blbý furt funguje! tak nevím …

    ale souhlsím s tvrzením, že origo sluchátka nejsou nic moc. zvuk průměr, ale hlavně dlouho nevydrží. i když zase – od původního iPodu je mám stále a pořád mi fungují. teď jsem je dal přítelkyni, která svoje iPoďácké už dvakrát zničila, tak uvidíme. je to o zacházení, o tom, jak se k tomu chováte. od iPhonu mám sluchátka už dva roky, skoro denně používané a pořád OK …

    0
    0
  6. Presne taky by som potreboval…po takmer roku pouzivania mam kabel od iPhone 3G natrhnuty na oboch stranach a to ho mam vecsinu casu pripojeny cez Apple keyboard a takmer vobec s nim nehybem.

    0
    0
  7. mam doma vsetky druhy pripojovacich USB kablov a taktiez aj FW, pouzivane a nikdy sa mi nestalo, zeby sa poskodili, takze vobec nevidim nejaky extra dovod uz len na to aby tento prispevok bol na titulke.. ale budis.

    0
    0
  8. Sluchátka nejsou zrovna nejlepší. Říct, že 2 roky denně používaná suchátka jsou pořád ve výborném stavu, tak tomu nevěřím. Když už člověk je neničí hudbou co má nahranou ve špatné kvalitě, tak odchází ten gummový proužek na nich. A tomu se abránit nedá.
    Co se týče kabelu, tak tam je problém hned v několika věcech. Ten kdo používá kabel na PC a USB je blízko větráku, tak to trpí na teplo, guma měkne a pak stačí bylbě chytit. Dále hodně lidí nebere za konec konektoru, ale šahá na spojnici kabelu a USB což vede k vytrhávání. No a pak za tento problém může Apple jelikož už nepoužívá tak kvalitní gumu. Já osobně mám kabel od iPod Nano 2G a je výrazně mohutnější. Za ta léta drží jak helvétská víra a ačkoli už má náznaky překroucení kabelu, tak je nepoškozený. Což se nedá říct o kabelu od iPhone 3G, který je poničen.

    0
    0
  9. ja som si dokúpil druhý káblik na ebay za 0,4 eur aj s poštovným !!! a všetko funguje, nabíja aj synchronizuje. (noname z Honkongu) :-)

    0
    0
  10. iPhone 3G kabel po cca 18 mesiacoch uz vidim zilky kabla pr usb konektore. Sluchatka uz nefunguje mikrospinac a mam poohybanu mriezku od zubov mojej ratolesti :) ale funguju a to ich pouzivam denne.

    0
    0
  11. Tak a už som si ho aj objednal + aj dvojmetroví kábel na nabíjanie a synchro… z dôvodu že ten krátky kábel čo je originál, je dosť nepraktický. Ten odolný si nechám na cestovanie a prenášanie. Posielajú aj na Slovensko, a dá sa vybrať spôsob dopravy.
    Ten odolný stojí $18.95
    Ten dvojmetrový $12.95
    Najlacnejšie poštovné $9.96

    0
    0
  12. na ipodoch su kable fajn, ale na iphonoch odchadza na koncoch izolacia aj pri setrnom pouzivani. nepoznam asi nikoho, kto ma kabel od iphonu bez otrhanej izolacie. takyto kablik by sa mi zisiel. neviete niekto kde ho na slovensku kupit?

    0
    0
  13. DEX: dík ty vole presne na toto som čakal konečne niečo nové pre môj nano :) myslíš že to rozhranie bude zmenené aj pre ipod nano 4gen? a ten zvuk konečne bude silnejší to je jediná chyba ipodu nano

    0
    0
  14. Mne sa znicili dva kable pre pripojenie iPhone k pocitacu a na napajanie. Obidva kable sa znicili na strane konektora, ktory sa strka do iPhone.
    Jeden konektor som mohol otvorit a ked som videl kvalitu kablikov, ziadna izolacia, nic,.. Bolo to zufale. Pri konektoroch sa lamu buzirky, cele je to mizerne.
    Teraz som kupil za 10 Euro v Traco v Avione podstatne pevnejsi kablik.
    Vyzera, ze vydrzi. Chodte si ho pozriet a kupit do zasoby, originalne sa urcite polamu.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.